جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/04/24
  • - تعداد بازدید: 46
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اهمیت نان سبوس دار در سفره خانوار از زبان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نان قوت
اصلی اکثر مردم جامعه است، بسیاری از ما هر روز یا دست کم چند روز هفته از نان
استفاده می کنیم.



به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی
شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: نان بیش از 50 درصد پروتئین و انرژی موردنیاز
بدن را تامین می کند و در صورت تولید نان مطلوب، بخش مهمی از عناصر معدنی و
ویتامین های موردنیاز روزانه مانند کلسیم، آهن، ویتامین های گروه
 Bو
بخشی از ویتامین
E، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس و منگنز را
تامین می کند، از این رو اثر آن بر ارتقا و یا کاهش سلامت جامعه بسیار گسترده است.



او افزود: نان تهیه شده از آرد سفید به دلیل درصد سبوس
گیری بالای آن و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی،
منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن ارزش چندانی ندارد، نان هایی که از آرد کامل
تهیه می شوند مانند نان سنگک و نان جو از کامل ترین نان ها هستند، اما متاسفانه
مردم غلات کامل را کمتر و غلات سفید و تصفیه شده را بیشتر مصرف می کنند.      



معاون بهداشت دانشگاه از دیگر فواید مصرف نان های سبوس دار
به کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی،
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه
روده بزرگ به دلیل فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتلا
به دیابت نوع دو اشاره کرد.



او ادامه داد: فردی که نان های سبوس دار مصرف می کند، به
دلیل اینکه این نوع نان قندخون را آهسته تر از نان های سفید بالا می برد، دیرتر
احساس گرسنگی می کند و این عامل می تواند در پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و بیماری
های قلبی عروقی مؤثر باشد.



دکتر همتی تاکید کرد: فرایند تخمیر در نان سبوس دار به
دلیل وجود ماده ای به نام «فیتات» در سبوس بسیار مهم است، توجه داشته باشیم که از
نان های سبوس دار که با استفاده از خمیرمایه تخمیر شده اند، استفاده کنیم، خمیر
مایه باعث می شود فیتات در اثر آنزیم های موجود در آن تجزیه شده و جذب املاح
افزایش یابد.



او ارزش تغذیه ای نان های تهیه شده با استفاده از خمیر
مایه که به صورت طبیعی تخمیر می شوند را بالاتر دانست و قابلیت هضم خوب، ضایعات و
دورریزی کمتر از نان های تهیه شده با جوش شیرین، عطر و بوی مطبوع تر و ماندگاری
بهتر را از دیگر مزایای این نوع نان برشمرد.



این مقام مسوول در دانشگاه ادامه داد: در مقابل نان حاصل
از خمیرهایی که تخمیر نمی شوند و یا با جوش شیرین تخمیر می شوند، به صورت فطیر و
خمیر به دست مصرف کننده می رسد، هضم دشوارتری دارند و به دلیل سبوسی که تخمیر نشده
جذب املاح معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم را کاهش می دهد.



معاون بهداشت دانشگاه از مردم خواست برای کمک به سلامتی، نان
سبوس دار که نان سلامت بخش است را وارد سفره های غذایی خود کنیم./105



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 26371
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب