جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/12/01
  • - تعداد بازدید: 116
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اهمیت ترکیبات «نوتراسوتیکال» در سلامت ما

.

ترکیبات نوتراسوتیکال «Nutraceutical» از ترکیب دو واژه Nutrient به
معنی ماده مغذی و
Pharmaceutical به
معنی دارو، استخراج شده است. ترکیبات نوتراسوتیکال علاوه بر داشتن خواص تغذیه
ای پایه، دارای فعالیت بیولوژیکی ارزشمند و سلامتی بخش است.

 


ترکیبات نوتراسوتیکال گروه های مختلفی از ترکیبات را شامل می
شود که از جمله آنها می توان به پپتیدهای زیست فعال، ترکیبات فنولیک، کارتنوئیدها،
فلاوونوئید ها، فیتواسترول ها و آنتی اکسیدان ها اشاره کرد.



این ترکیبات که در سالیان اخیر، مطالعات مختلفی در خصوص
شناسایی و استخراج آن از منابع مختلف غذایی و ارزیابی خصوصیات ایمنی و سلامتی بخش
آنها صورت پذیرفته است، مزایای فیزیولوژیکی را در بدن ایجاد می کند و اثرات
محافظتی در مقابل بیماری ها نشان می دهد.



مطالعات مختلفی خصوصیات سلامتی بخش ترکیبات نوتراسوتیکال را
در بیماری های اعصاب، سرطان و بیماری های قلبی عروقی تایید کرده است.



اثرات محافظتی بر ارگان های مختلف بدن، تقویت سیستم ایمنی،
تنظیم متابولیسم گلوکز، تنظیم متابولسیم چربی، تاثیرات مثبت بر کنترل چاقی و دیابت
نیز در اثر مصرف این ترکیبات گزارش شده است.



سایر خصوصیات مثبت سلامتی بخش ترکیبات نوتراسوتیکال شامل
اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، خصوصیات ضد آلرژی و فعالیت های ضد میکروبی است.



ترکیبات نوتراسوتیکال از منابع مختلف غذایی (Foods/products) استخراج شده و قابلیت تبدیل به فرم های پودری و مایع را
دارد. از موارد معروف این ترکیبات، «لیکوپن» و «بتاکاروتن» موجود در منابع
گیاهی چون گوجه فرنگی و هویج است.



دکتر «ساره بوستانی»، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی،
دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 74580
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب