الگوی تغذیه سالم در ایام نوروز
به منظور حفظ سلامتی در ایام نوروز و دید و بازدیدهای نوروزی به نکات تغذیه ای زیر توجه کنید:
1- از انواع شیرینی های ساده و در اندازه کوچک، برای پذیرایی میهمانان خود خریداری کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قندو چربی اضافی مواجه نشوند.
2- در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی نکنید.
3- به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دید و بازدیدها، به جای شیرینی های خامه ای و شکلاتی که حاوی مقدار زیادی کالری هستند، از انواع خشک و ساده شیرینی ها در اندازه کوچک، استفاده کنید.
4- به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدید های نوروزی، بهتر است از میوه های تازه فصل استفاده کنید؛ میوه ها علاوه بر تأمین ویتامین ها و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن لازم هستند، حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان نیز هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطانها شناخته شده است .
5- در مصرف آجیل زیاده روی نکنید؛ انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، به نحوی که هر 100 گرم آنها حاوی 500 تا 600 کالری است.
6- از انواع آجیل های بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید؛ آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای بروز پر فشاری خون فراهم می کنند.
7- در میهمانی های نوروزی برای جلوگیری از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید.
8- مصرف سالاد و سبزی به دلیل داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را نیز کاهش داده و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می کند.
9- نوشیدن نوشابهحتی انواع کم کالری و آبمیوه های صنعتی را که حاوی قند زیادی هستند، به حداقل رسانده و از آب ساده و یا دوغهای کم نمک و بدون گاز استفاده کنید.
10- به تغذیه سالمندان، کودکان و نوجوانان توجه بیشتری داشته باشید تا از پرخوری در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و ابتلا به چاقی آنها جلوگیری شود.
«اعظم زمانی» کارشناس بهداشت تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز
نظر دهید