جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/06/13
  • - تعداد بازدید: 253
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آلرژی­ های غذایی و راه های کنترل آن

آلرژی غذایی و سایر حساسیت­های غذایی سالانه میلیون­ ها نفر و خانواده­های آنها را تحت تأثیر قرار می­دهد. آلرژی غذایی هنگامی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن به برخی پروتئین­های موجود در غذا واکنش نشان دهد.

شدت واکنش­های آلرژی غذایی از علائم خفیف مانند کهیر و تورم لب گرفته تا علائم جدی و تهدید کننده زندگی که اغلب «آنافیلاکسی» نامیده می شود، می­تواند شامل مشکلات تنفسی کشنده و شوک باشد.

در حالی که استراتژی­های پیشگیرانه و درمانی امیدوار کننده­ای در حال توسعه است، آلرژی غذایی در حال حاضر قابل درمان نیست. شناخت و یادگیری اولیه در مورد چگونگی کنترل آلرژی غذایی، از جمله اینکه از کدام غذاها باید خودداری کرد، اقدامات مهمی برای جلوگیری از عواقب جدی سلامتی است.

آلرژن­های غذایی پروتئین­هایی هستند که اغلب به طور طبیعی در غذاها و مشتقات آ­نها وجود دارد و باعث ایجاد واکنش­های ایمنی غیرطبیعی در انسان می­شود. اعتقاد بر این است که شیوع آلرژی­های غذایی در سراسر جهان در حال افزایش است. 

شایع ترین حساسیت زا برای کودکان خردسال شیر و تخم مرغ است. با این حال به طور کلی، کودکان با رسیدن به سن 5 تا 7 سالگی بر این آلرژی ­ها غلبه می­کنند. از طرف دیگر، شناخته شده است که آلرژی به غذاهای دریایی، بادام زمینی و آجیل درختان در سنین پیشرفته ایجاد می­شود و برای یک عمر ادامه دارد.

بیش از 160 ماده غذایی باعث حساسیت غذایی در افراد حساس شده است. همچنین مواد غذایی مختلفی وجود دارد که باعث واکنش­های حساسیتی غیر آلرژیک در افراد حساس می­شود و نیاز به برچسب گذاری خاص دارد.

امروزه، روش­های درمانی آلرژی غذایی، هر چند دشوار، به کار گرفته می­شود. اما موفق ترین روش برای کنترل آلرژی غذایی پرهیز از همه غذاهایی است که حاوی مواد حساسیت­زا باشد. با وجود اینکه آلرژی­های غذایی تنها بخش کوچکی از مردم را تحت تأثیر قرار می­دهد، مدیریت ریسک و برچسب زدن اجباری محصولات برای مواد حساسیت زای اصلی از جمله موارد مهم ایمنی مواد غذایی برای مشاغل غذایی است.

برای محافظت از مبتلایان به آلرژی غذایی و حساسیت بیش از حد به مواد غذایی، لازم است قوانینی را که شرکت­ها را ملزم می­کند مواد اولیه مواد غذایی و نوشیدنی­های بسته بندی شده را اعمال کنند، ضرورت اجرا داشته باشد. برای برخی از غذاها یا موادی که باعث آلرژی یا سایر واکنش­های حساسیت می­شود، الزام خاص­تری برای برچسب گذاری وجود دارد./ف.نوروزی فرد

«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 107315
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب