آشنایی با نکات مهم خرید و نگهداری گوشت منجمد
.
گوشت
ماده غذایی است که خیلی زود آلوده و فاسد می شود و اگر در هر کدام از مرحله های
تولید، کشتار، بسته بندی، فروش، نگهداری و مصرف، بهداشت گوشت رعایت نشود، موجب
بیماری و مسمومیت در انسان می شود.
به
گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد
غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت: یک نوع گوشت در بازار به صورت یخی یا منجمد
عرضه می شود و گاهی مواقع ممکن است شرایط مناسب برای نگهداری از این گوشت ها تا
زمان مصرف و رسیدن به دست مصرف کننده رعایت نشود، همین امر موجب می شود که کیفیت
چشایی و عطر و طعم گوشت های یخ زده نسبت به گوشت های تازه کمتر باشد.
«الهام
باباعلی» افزود: نوسان دمای انجماد در گوشت های یخی، امکان رشد میکروارگانیسم ها
را در این گوشت ها افزایش می دهد و همین مساله امکان فساد گوشت را بالا می برد.
او
توضیح داد: قطره های خونابه ای که به دلیل نوسان دما از گوشت خارج می شود، می
تواند باعث از بین رفتن مقداری از مواد مغذی محلول در آب گوشت شود، به همین دلیل
توصیه می شود به هیچ عنوان برای باز کردن یخ گوشت آن را داخل آب داغ یا سرد قرار
ندهید تا بخشی از ویتامین ها و پروتئین گوشت از بین نرود.
این
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی موادغذایی یادآور شد: نوسان دما در زمان نگهداری گوشت
یخی تا پیش از رسیدن آن به دست مصرفکننده، به معنای از بین رفتن کامل مواد مغذی
موجود در گوشت های یخی نیست، ضمن آنکه بسته بندی و انجماد گوشت در کارخانجات مجهز
و پیشرفته، تحت نظارت متخصصان بهداشت و با رعایت کامل موازین فنی و
بهداشتی صورت می گیرد تا به دست مصرف کنندگان برسد.
نکات
مهم در هنگام خرید و نگهداری گوشت یخی
او تاکید کرد: گوشت را از فروشگاه های معتبر و
مجهز به فریزرهای مناسب و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور خریداری و به مهر و
برچسب های روی بسته های گوشت و تاییدیه های سازمان دامپزشکی کشور توجه کنیم
و در خرید گوشت منجمد، به تاریخ تولید و
انقضای گوشت توجه داشته باشیم که از تاریخ تولید گوشت مدت زیادی نگذشته باشد.
باباعلی توضیح داد: گوشتی که از انجماد خارج
شده است، بسیار زودتر از گوشت معمولی فاسد می شود و فاقد ارزش لازم غذایی است و
سریع باید مصرف شود؛ بنابراین هنگام
نگهداری و تقسیم گوشت منجمد به اندازه های کوچک تر، سعی کنیم که گوشت از انجماد
خارج نشود و هر قطعه را دوباره در پوشش نایلونی یا سلفون قرار داده و به فریزر
منتقل کنیم.
او تاکید کرد: برای مصرف و باز شدن، گوشت را
در یخچال(دمای 4+ درجه) قرار دهیم تا گوشت به تدریج از انجماد خارج شود.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی در پایان
توصیه کرد: در انتخاب بسته ها دقت کنیم که روکش آن سالم باشد و کاملا به جداره
گوشت چسبیده و فاقد هرگونه فضای خالی باشد./105
پایان خبر
نظر دهید