جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/08/22
  • - تعداد بازدید: 132
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

6 راهکار ساده برای تشخیص سلامت ماهی

.

تشخیص سلامت ماهی، مهم
ترین اصل در هنگام خرید است که با روش های ساده ای می توان به این آگاهی دست یافت.
در ادامه با 6 روش ساده برای تشخیص سلامت ماهی آشنا می شویم.

 


1-    
بوی
ماهی­



ماهی
سالم و تازه بوی مطبوعی دارد؛ اگر از آب­ های شیرین صید شده باشد بوی گیاهان آبزی
آن منطقه را می­دهد، اما ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک
و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد، بوی گندیدگی می ­دهد.



2-    
حالت
فلس­ها و پولک­ها در ماهی



در
رابطه با ماهی ­های تازه، فلس­ها به طور کامل به بدن ماهی چسیبیده و به سختی جدا
می­شود؛ در حالی که در ماهی ­های فاسد فلس ­ها برجسته بوده و به راحتی کنده می­شود.



3-    
شکل
بدن ماهی



بدن
ماهی­ های تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات است؛ در حالی که فشار با انگشت
روی بدن ماهی ­های فاسد، ایجاد فرورفتگی می­کند. همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد بوده
و حالت چسبندگی دارد.



4-    
چشم­های
ماهی



در
ماهی­های تازه علاوه بر اینکه چشم­ها شفاف و درخشان است، حالت محدب دارد؛ اما در
ماهی­های فاسد چشم­ها تیره و کدر است و کره چشم در حفره چشم فرو رفته است.



5-    
سرپوش
گوش­ها



در
ماهی­های تازه سرپوش گوش­ها به طور تقریبا کامل چسبیده است و سطح داخلی آن­ها لکه
ندارد، اما در ماهی­های تازه این سرپوش ها تا حدودی جدا بوده و بر روی سطح داخلی
آن لکه­های قهوه ای و قرمز رنگ دیده می­شود.



6-    
حالت
آبشش­ها



در
ماهی­ های تازه آبشش­ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن است، اما در ماهی فاسد آبشش­ها
مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارد./ ف.نوروزی فرد



«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده
تغذیه و علوم غذایی
، دانشگاه
علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز



 



 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 69194
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب