جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/11/10
  • - تعداد بازدید: 94
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

12 عادت نادرست غذایی که باعث چاقی می شود

.

یکی از علت های چاقی
عادات و باورهای نادرست غذایی که طی سالیان در فرهنگ جامعه به وجود آمده است، عادت
های نادرست غذایی است که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

 


1.      
حذف بعضی از وعده های
غذایی مثل صبحانه یا شام که باعث کاهش سوخت و ساز بدن می شود و در نهایت به جای
کاهش وزن، افزایش وزن را به دنبال دارد.



2.      
حذف میان وعده که باعث
افزایش اشتها و دریافت بیشتر غذا در وعده های اصلی می شود.



3.      
مصرف نوشابه و نوشیدنی
قندی همراه با غذا که علاوه بر دریافت کالری بیشتر باعث تحریک معده و مشکلات
ثانویه می شود.



4.      
مصرف نوشیدنی انرژی زا
در جوانان و نوجوانان برای افزایش تمرکز:  این نوشیدنی ها از درصد
بالایی قند و کافئین تشکیل شده که علاوه بر کالری زیاد، باعث ایجاد نوعی اعتیاد و
علاقه در فرد می شود. همچنین مصرف زیاد کافئین باعث ایجاد استرس و تحریک معده می شود.



5.      
مصرف زیاد قند و مواد
قندی همراه با چای و قهوه در طول روز



6.      
نبود تحرک و فعالیت بدنی
مناسب در طول روز: با افزایش شهرنشینی و مشغله فردی تحرک افراد در طول روز کاهش
یافته که باعث کاهش سوخت و ساز بدن و تجمع چربی می شود.



7.      
مصرف تنقلات به جای مواد
غذایی سالم در نوجوانان



8.      
مصرف یک میان وعده شیرین
بعد از وعده اصلی غذا



9.      
تند غذا خوردن و نجویدن
درست غذا



10.  
بی توجهی به حالات روحی
که باعث پرخوری عصبی می شود.



11.  
ریزه خواری



12.  
مصرف کم لبنیات، میوه و
سبزی



راهکارهای اصلاح عادت های نادرست غذایی



·        
افزایش میزان تحرک و
داشتن فعالیت فیزیکی منظم  و روزانه



·        
داشتن عادات خوب غذایی
از جمله آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا



·        
استفاده از رژیم های
غذایی که غنی از میوه و سبزی تازه باشد. 



·        
پرهیز از خوردن غذاهای
چرب و پر نمک و غذای حاضری و نوشابه های گازدار



·        
حفظ آرامش و پیشگیری از
تنش های روانی می تواند در کنترل وزن موثر باشد؛ بسیاری از مردم در پاسخ به عواطف
منفی مانند اندوه یا خشم شروع به خوردن می کنند.



·        
کاهش مصرف مواد غذایی
نشاسته ای، برنج، آرد و غذاهایی که از آن تهیه می شود، نظیر ذرت، غلات، ماکارونی،
باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لوبیا، بیسکوئیت و کیک



«نیلوفر اکبری»، کارشناس
واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 73636
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب