جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/10/25
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
همگام با بسیج ملی تغذیه؛

12 توصیه تغذیه ای برای کاهش مصرف چربی

.

تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین سطح
پاسخ ایمنی در بدن است. مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود
و در شرایطی قرار داریم که موجب افزایش احتمال ابتلا به کرونا نیز می شود. وضعیت
وزنی فرد نیز در ریسک ابتلا به کرونا دخیل است؛ افرادی که دچار چاقی هستند، نسبت
به افراد با وزن مناسب، بیشتر مستعد ابتلا به کووید-19
و مرگ و میر ناشی از
آن هستند. یکی از علت های ابتلا به چاقی، مصرف
زیاد روغن و چربی ها است که در این مطلب با راهکارهای کاهش این گروه از مواد غذایی
در برنامه روزانه آشنا می شویم:

 


·        
مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب
اسیدهای چرب اشباع در رگ ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود؛ بنابراین
روغن های جامد و نیمه جامد را حذف و از روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون یا
کلزا استفاده کنیم.



·        
برای طبخ غذا باید از روغن مایع و برای سرخ
کردن، از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنیم.



·        
مصرف روغن را به کمترین میزان ممکن رسانده
و غذاها را به صورت کم چرب تهیه کنیم.



·        
غذا را به صورت آب پز، بخارپز یا تنوری
تهیه کنیم و در صورت تمایل به سرخ کردن، به تفت دادن آن با مقدار کمی روغن در زمان
کوتاه اکتفا کنیم.



·        
مصرف فست فودها از جمله سوسیس و کالباس،
پیتزا و موارد مشابه را به حداکثر یک مرتبه در ماه، کاهش دهیم.



·        
مصرف کره، خامه و سرشیر را به ویژه در وعده
صبحانه به کمترین میزان ممکن برسانیم.



·        
از لبنیات کم چرب و پاستوریزه استفاده کنیم.



·        
پنیر خامه ای مملو از چربی است، به جای آن
می توان از پنیر کم چرب و کم نمک استفاده کرد.



·        
کله پاچه و مغز حاوی مقادیر زیادی چربی است
و مصرف آنها باید بسیار محدود شود.



·        
مصرف شیرینی ها و کیک های خامه ای را به
مناسبت های خاص محدود کنیم.



·        
سس های چرب مانند سس مایونز را کمتر مصرف
کنیم. بهتر است سالاد را با چاشنی هایی مانند آبلیمو، سرکه، آب نارنج و مقداری نمک
و فلفل و سبزی های معطر نوش جان کنید.



·        
برای کاهش میزان چربی غذا می توان پوست مرغ
و چربی قابل رؤیت گوشت را قبل از پخت جدا کرد./ا.کشاورزی



«زینب رشیدی»، کارشناس گروه بهبود تغذیه
جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز



 


 


 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 53738
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب