گفت و گو با نویسنده کتاب «معصومه مهرعلی، طبیب جنوب»
کتاب « معصومه مهرعلی، طبیب جنوب» نوشته دکتر « اکبر اجرایی» و با ویراستاری « فاطیما یزدانی» از سوی انتشارات نویسندگان پارس، منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، نویسنده کتاب« معصومه مهرعلی، طبیب جنوب» در خصوص این کتاب گفت: کشور ما از هزاران سال قبل، خاستگاه چهره های شاخص و تاثیرگذار در رشته های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی بوده است که هرکدام از این چهره ها، در تاریخ پرافتخار ایران، نقشی شایسته داشته اند و علاوه بر آن، گاهی منشاء تأثیرگذاری و ایجاد تحول در دوران های آینده بوده اند.
دکتر « اکبر اجرایی» منطقه جنوب کشور و حاشیه خلیج فارس را از جمله خاستگاههای پرورش بانوان و مردان نامدار و خلق آثار ماندگار مکتوب و شفاهی در حوزههای مختلف برشمرد و با تاکید بر ضرورت حفظ این میراث و یاد و نام این افراد، تلاشهای آنان را در اعتلای علم و دانش و مداخلات تجربی در رشته های مختلف، پاس بداریم.
رییس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بیان اینکه طب و درمان بیماری ها، از جمله حرفه هایی است که از دیرباز افراد بسیاری در پیشبرد و گسترش آن نقش داشته اند، ادامه داد: طببیان و حکماء در برهه های مختلف، واسطه تسکین آلام مردم و نجات بخش آنان و بازگشت سلامت و بهبودی در جامعه بوده اند.
دکتر اجرایی افزود: مکتب پزشکی بندر سیراف و منطقه کران، به واسطه ارتباط گسترده تجاری ساکنان این منطقه با بخشهای مختلف دنیا، از دریای سرخ و آفریقا تا هندوستان و جنوب شرقی آسیا، تأثیر شگرفی در پیشگیری و درمان بیماری ها بر جای گذاشته و با وجود همه محدودیت ها و کمبودها، حوزه نفوذ فراوانی داشته است؛ چه بسا در این میان، درمانگرهای سنتی و محلی فراوانی هم بوده اند که اینک هیچ نام و یادی از آن ها در آثار و خاطره ها باقی نمانده است.
« معصومه مهرعلی» ، حکیم نامدار خطه جنوب
رییس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به تازگی کتاب « معصومه مهرعلی، طبیب جنوب» را منتشر کرده است، با معرفی بیشتر شخصیت محوری این اثر توضیح داد: « معصومه مهرعلی» ، حکیم نامدار خطه جنوب، یکی از همین انسانهای تاثیرگذار در این منطقه است که با توجه به گفت وگوهای شفاهی و آثار باقیمانده، داستان درمان بیماری های مختلف و جسارت او در انجام اعمال جراحی و به ویژه مهارت خروج گلوله از بدن مجروحان حوادث گوناگون در سراسر خطه جنوب و بیخه جات، زبانزد همه بوده است.
دکتر اجرایی تلاش این بانوی طبیب کم نظیر را از جلوه های زیبای حضور و درخشش بانوان ایران در عرصه های اجتماعی و خدمات رسانی در قرون گذشته دانست و گفت: در این کتاب بر آن بودم تا با جمع آوری آثار شفاهی باقیمانده و مصاحبه حضوری با فرزندان، نوه ها و شاگردان و آشنایان زنده یاد حکیم « معصومه مهرعلی» و بررسی آثار مکتوب به جامانده، نمونه ای از مفاخر این سرزمین و گوشه هایی از افتخارات و تاریخ پررمز و راز خطه جنوب را در اختیار علاقه مندان قرار دهم.
نویسنده کتاب « معصومه مهرعلی، طبیب جنوب» با بیان این مطلب که این مهم، علاوه بر آشنایی با یکی از درمانگران و افراد تاثیرگذار این دیار، راهی فرا روی فرزندان مستعد و پرتلاش این مرز و بوم قرار می دهد و در آینده شاهد حضور و بالندگی بیشتر استعدادهای کم نظیر آنان و درخشش بهتر در رشته های مختلف علمی فرهنگی و هنری هستیم، عنوان کرد: با ارج نهادن به چنین میراثهای گرانبهایی، این منطقه می تواند روز به روز شاداب تر و پررونق تر از گذشته، در ایران زمین بدرخشد.
دکتر اجرایی با اشاره به آغاز فعالیت این طبیب، ابتدا در منطقه اسیر و گله دار استان فارس و سپس در منطقه جم، در استان بوشهر کنونی بوده است، گفت: جای جای این منطقه، به لحاظ یک پارچگی، گستردگی و یکسانی شرایط فرهنگی و اجتماعی سراسر این سرزمین پرآوازه، شاهد حضور بانوان و مردان پرتلاش بوده و هست و آنان علاوه بر کمک به هم نوعان خود، جلوه های زیبایی از ایثار، فداکاری و تلاش را در عرصه های مختلف از خود به یادگار گذاشته اند.
رییس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابراز امیدواری کرد تا با همت همه دلسوزان و صاحبان قلم و اندیشه، یاد و آثار این بزرگان در همه رشته ها بیش از گذشته زنده نگه داشته شود.
کتاب « معصومه مهرعلی، طبیب جنوب» نوشته دکتر « اکبر اجرایی» ، در ۱۲۰ صفحه در آبان سال جاری به مناسبت هفته کتاب، از سوی انتشارات نویسندگان پارس در شیراز، منتشر شد.
پایان خبر
نظر دهید