جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/12/23
  • - تعداد بازدید: 204
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به همت گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد:

کارگاه شنوایی کودکان در نظام مراقبت پایه سلامت ویژه کارشناسان ادیولوژیست بخش دولتی و خصوصی

مشاور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور در کارگاه شنوایی کودکان در نظام مراقبت پایه سلامت، هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی بیشتر با اهمیت موضوع شنوایی کودکان و استانداردهای مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان دانست.

به گزارش روابط عمومی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «سید محمدصادق سید نعمتیان» گفت: بر اساس آخرین برآوردهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت در سال 2018، نزدیک به 466 میلیون نفر در سراسر جهان از کم شنوایی رنج می‌برند که 34 میلیون نفر از آنها کودک هستند.

او افزود: پیش بینی می شود تا سال 2050 ، نزدیک به 900 میلیون نفر در سراسر جهان به کم شنوایی ناتوان ‌کننده مبتلا شوند و دو سوم افراد دچار کم شنوایی نیز در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند.

مشاور معاون بهداشت دانشگاه ضمن اشاره به اینکه سالانه چهار تا پنج هزار نوزاد کم­ شنوا در کشور متولد می شوند، گفت: به دلیل ازدواج های فامیلی، میزان اختلالات شنوایی ناشی از مسائل ژنتیکی در ایران نسبت بالاتری به آمار جهانی دارد.

دکتر سید نعمتیان با بیان اینکه سیاست وزارت بهداشت در پیشگیری و کنترل کم شنوایی ناتوان کننده در ایران و بهره مندی مردم از خدمات مراقبت ‌های اولیه، بر اساس ادغام خدمات غیرواگیر در نظام سلامت اولیه کشور است، افزود: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، 29 مرکز سنجش شنوایی از ابتدای سال 99 در مراکز خدمات جامع سلامت شیراز و شهرستان های استان با همکاری معاونت درمان دانشگاه و سازمان بهزیستی، راه اندازی شده است که این اقدام یک گام بزرگ در جهت ارائه خدمات تشخیص، درمان و مراقبت از کم شنوایی و ناشنوایی در نوزادان و کودکان است.

او ادامه داد: در حال حاضر 95 درصد نوزادان در هفته اول تولد غربال و در صورت داشتن عوامل خطر به سطوح 2 ارجاع داده می شوند و خدمات تشخیصی و مداخلات درمانی و توانبخشی را دریافت می کنند.

در ادامه این کارگاه، دکتر «فریبا مرادی» مدیر گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه نیز با تاکید بر تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی گفت: یکی از مهمترین روش های تشخیصی اختلالات شنوایی غربالگری است.

این مقام مسوول در دانشگاه افزود: غربالگری همراه با ارائه مداخله های درمانی و توانبخشی سریع و مناسب، مزایای قابل توجهی را هم از نظر کاهش سن تشخیصی و مداخله و هم بهبود تکامل زبانی و شناختی به همراه دارد.

دکتر مرادی با اشاره به اینکه زمان طلایی برای انجام تشخیص و تست‌های غربالگری نوزادان تا ۲۸ روز تولد است، بیان کرد: تمامی نوزادان باید برای انجام غربالگری شنوایی، به مراکز منتخب ارجاع داده شوند.

او افزود: با توجه به ارائه خدمات غربالگری شنوایی و پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان در نظام مراقبت ‌های پایه سلامت، تمامی نوزادان و کودکان در ۶ سال اول زندگی و در زمان‌های مشخص شده نیز به صورت مستمر از نظر سلامت گوش و شنوایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

مدیر گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز ضمن اشاره به استانداردهای مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان در سطوح مختلف نظام ارجاع گفت: برای افرادی که به هر علتی به طور کامل ناشنوا هستند، زمان محدود طلایی برای کاشت حلزون داریم، چراکه هر چه زمان کوتاه‌تر باشد، نتیجه جراحی حلزون بهتر است.

دکتر «سید بصیر هاشمی» تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی را بسیار مهم دانست و افزود : یکی از مهمترین روش های تشخیصی اختلالات شنوایی غربالگری است.

او بیان کرد: پس از آغاز برنامه کاشت حلزون در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تاکنون بیش از دو هزار عمل موفق در این حوزه انجام شده است.

دکتر «افسانه دوستی» عضو هایت علمی و مدیرگروه شنوایی و «مریم وهاب» عضو هیات علمی گروه گفتار درمانی دانشکده توانبخشی، دکتر «احمدرضا نوبخت» کارشناس مسوول سلامت شنوایی اداره بهزیستی از دیگر اساتید حاضر در این کارگاه بودند.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 97751
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب