جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/08/20
  • - تعداد بازدید: 308
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیشگیری از آنفلوانزا، به کمک انتخاب رژیم غذایی مناسب

آنفلوانزا، یک بیماری تنفسی مسری است که در اثر ویروس‌های آنفلوانزا ایجاد می‌شود. در حالی که واکسیناسیون یک استراتژی اصلی پیشگیری است، شواهد نوظهور نشان می‌دهد که تغذیه نقش حیاتی در تقویت پاسخ ایمنی و کاهش شدت عفونت‌های آنفلوانزا ایفا می‌کند.

تغذیه مناسب برای حفظ یک سیستم ایمنی قوی ضروری است. یک رژیم غذایی متعادل که حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی باشد، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر توانایی بدن ما در مقابله با عفونت‌ها، از جمله آنفولانزا، داشته باشد. مواد مغذی مانند ویتامین‌های A، D،  C، E و همچنین زینک و سلنیوم به عنوان مواد حیاتی برای عملکرد ایمنی شناخته شده‌ است.

ویتامین C

به عنوان مثال، ویتامین C به خاطر نقش خود در افزایش تولید گلبول‌های سفید که برای مبارزه با عفونت‌ها ضروری هستند، معروف است. غذاهای غنی از ویتامین C شامل مرکبات، توت ‌فرنگی، فلفل دلمه ‌ای و کلم بروکلی است.

ویتامین D

ویتامین D که به عنوان «ویتامین آفتاب» نیز شناخته می‌شود، یکی دیگر از مواد مغذی ضروری است که می‌تواند پاسخ ایمنی را تنظیم کند. تحقیقات نشان می‌دهد که سطوح کافی ویتامین D می‌تواند خطر عفونت‌های تنفسی، از جمله آنفلوانزا را کاهش دهد. از آنجا که ویتامین D می‌تواند از طریق تابش آفتاب در پوست سنتز شود، همچنین مهم است که منابع غذایی آن را در نظر بگیریم، از جمله ماهی ‌های چرب، محصولات لبنی غنی‌ شده و زرده تخم‌مرغ، به ویژه در ماه ‌هایی از سال که نور خورشید محدود است.

زینک

زینک، یک ماده معدنی کمیاب که نقش حیاتی در عملکرد ایمنی دارد، همچنین می‌تواند بر اثربخشی دفاع بدن در برابر آنفلوانزا تأثیر بگذارد. کمبود زینک با افزایش حساسیت به عفونت‌ها مرتبط است، زیرا برای توسعه و عملکرد سلول‌های ایمنی ضروری است. غذاهای غنی از زینک شامل گوشت، غذاهای دریایی، حبوبات، دانه‌ها، آجیل و غلات کامل هستند.

آنتی‌اکسیدان‌ ها

علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌ ها مانند فلاونوئیدها، که در میوه‌ها، سبزی ها، چای و شکلات تلخ یافت می‌شود، می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در طول عفونت‌های آنفولانزا کمک کند. این ترکیبات همچنین ممکن است با بهبود فعالیت سلول‌های ایمنی، پاسخ ایمنی را تقویت کند.

مهم است توجه داشته باشیم که هرچند تغذیه می‌تواند به حمایت از عملکرد ایمنی کمک کند، اما جایگزینی برای واکسیناسیون و دیگر تدابیر پیشگیرانه نیست. حفظ یک رژیم غذایی مستمر و متعادل در طول فصل آنفلوانزا می‌تواند پایه‌ای برای بهبود ایمنی ایجاد کند و خطر بیماری‌های شدید را کاهش دهد.

در نتیجه، تغذیه نقش مهمی در تأثیرگذاری بر پاسخ ایمنی به آنفلوانزا ایفا می‌کند. یک رژیم غذایی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری می‌تواند توانایی بدن در دفع عفونت‌ها و کاهش شدت علائم را تقویت کند. اولویت دادن به غذاهای مغذی می‌تواند استراتژی مؤثری در مبارزه با آنفولانزا باشد و اهمیت رویکردهای جامع به سلامت در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی را برجسته کند./ف.نوروزی فرد

«صبا خطاپوش»، کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 112524
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب