جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/12/12
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز جهانی شنوایی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در پیامی به مناسبت روز جهانی شنوایی، بر اهمیت ارتقای آگاهی، شناخت و تغییر نگرش عموم نسبت به مراقبت ‌های شنوایی و گوش تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر«عباس رضاییان زاده» آمده است:

روز جهانی شنوایی، هر سال در سومین روز از سومین ماه میلادی (سیزدهم اسفند) برگزار می شود. این روز در سال 2007 میلادی در اولین کنفرانس بین المللی پیشگیری و توانبخشی اختلال شنوایی در شهر پکن کشور چین، با هدف افزایش آگاهی و ترویج مراقبت از گوش و شنوایی در سراسر جهان توسط سازمان بهداشت جهانی نامگذاری شد.

هر سال این روز با موضوع و فعالیت های خاصی توسط سازمان بهداشت جهانی برگزار می شود و شعار امسال «تغییر نگرش؛ مراقبت از گوش و شنوایی را به واقعیت تبدیل کنیم» با هدف ارتقای آگاهی، شناخت و تغییر نگرش عموم نسبت به مراقبت‌های شنوایی و گوش انتخاب شده است.

کم شنوایی، یک ناتوانی ارتباطی محسوب می‌شود که شیوع آن در جامعه به طور کلی و در سالمندان به طور خاص در حال افزایش نگران کننده ای است.

نزدیک به ۴۶۶ میلیون نفر در سراسر جهان دچار کم شنوایی ناتوان کننده هستند و ۳۴ میلیون نفر از این تعداد را کودکان تشکیل می‌دهند.

 تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۹۰۰ میلیون نفر از مردم جهان دچار کم شنوایی ناتوان کننده خواهند بود، اما 60 درصد از کم شنوایی کودکان از طریق مداخله به موقع قابل پیشگیری است.

شیوع کم شنوایی ناتوان کننده دوره نوزادی، یک تا سه مورد در هر هزار تولد زنده گزارش شده است و با توجه به شیوع بالای کم شنوایی، لازم است که همه افراد در سنین مختلف، دسترسی همگانی به امکانات با کیفیت مراقبتی گوش و شنوایی داشته باشند که از طریق غربالگری شنوایی و انجام اقدامات مداخله ای به موقع، صحیح و کامل از بدو تولد، امکان پذیر است.

ایمن‌سازی نوزادان و کودکان در برابر بیماری‌های عفونی، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان و تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی، درمان افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش، ترویج زایمان طبیعی، پیشگیری از مصرف مواد مخدر سنتتیک و روان گردان که دارای خطر ایجاد کم شنوایی در افراد هستند، کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیط‌ های شغلی و تفریحی و افزایش آگاهی در مورد شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی، از جمله روش‌های پیشگیری وکاهش اختلالات شنوایی محسوب می‌شود.

کم‌شنوایی و بیماری های مربوط به گوش وقتی قابل کنترل است که به موقع شناسایی شده و مراقبت‌های مناسب در مورد آنها پیگیری و اجرا شود. افرادی که در معرض کم شنوایی هستند، باید شنوایی خود را به طور منظم و دوره‌ای بررسی کنند و افرادی که دچار کم شنوایی هستند، باید از ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در نظام سلامت کشور، مراقبت‌های لازم را دریافت کنند.

دکتر عباس رضائیان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی بهداشتی درمانی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 96077
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب