جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/03
  • - تعداد بازدید: 150
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان مهر

وارنیش تراپی بیش از ۳۵۰ دانش آموز در شهرستان مهر

همزمان با آغاز هفته ملی سلامت، وارنیش تراپی برای دانش آموزان شهرستان مهر انجام شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهر، معاون بهداشتی شبکه با اعلام این خبر گفت: فلوراید تراپی هر ساله با هدف شناسایی دانش آموزان دارای دندان پوسیده 6 سالگی و پیشگیری از پوسیدگی های احتمالی با رساندن فلوراید موضعی به سطح دندان ها در دانش آموزان مقطع ابتدایی، انجام می شود.

مهندس «محمدجواد حسن زاده» با بیان اینکه انجام این طرح بر اساس شیوه نامه هر ساله در دو نوبت در تمامی دانش آموزان زیر ۱۴ سال ضروری است، افزود: بزرگترین کمک به بهبود سلامت دندانی کودکان در سراسر دنیا، شناسایی دانش آموزان و کاربرد فلوراید به‌ عنوان یک اقدام پیشگیری از پوسیدگی است؛ فلوراید مانع از دست رفتن مواد معدنی سطح دندان می ‌شود و اگر شروع پوسیدگی در نقاطی از مینای دندان وجود داشته باشد، درمان با فلوراید می تواند باعث تقویت دندان ها شده و از تخریب مینای دندان پیشگیری کند.

او با انتقاد از اظهار نظرهای بی اساس مخالفان اجرای طرح رایگان وارنیش فلورایدتراپی در مدارس، اضافه کرد: این باور که موادی که در این طرح استفاده می شود به دلیل رایگان بودن موادی ارزان و بی کیفیت است، باوری غلط و بی پایه و اساس است.

کارشناس مسوول دهان و دندان شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر نیز در این زمینه گفت: بر اساس این طرح، بهداشت کاران دهان و دندان، مراقبان سلامت پایگاه‌ های سلامت و خانه های بهداشت زیر پوشش مراکز خدمات جامع سلامت به مدارس مراجعه می ‌کنند و ضمن ارائه آموزش ها، وارنیش را به صورت رایگان برای تمام دانش ‌آموزان انجام می ‌دهند.

«اعظم طاهری» اضافه کرد: در تمام سنین می توان از اثرات پیشگیرانه وارنیش فلوراید تراپی در راستای پیشگیری از پوسیدگی بهره برد، اما بهترین زمان برای انجام و استفاده از این ماده، سنین زیر ۱۴ سال و تا زمانی است که رشد دندان ها تکمیل نشده است.

او افزود: دانش ‌آموزان باید پیش از وارنیش فلورایدتراپی مسواک بزنند و مسواک و خمیر دندان همراه داشته باشند؛ توصیه می‌ شود تا ۲۴ ساعت پس از وارنیش از مسواک و نخ دندان استفاده نکنند تا ماده وارنیش روی دندان باقی بماند.

این کارشناس ادامه داد: دانش ‌آموزانی که مشکل پوسیدگی دندان داشته باشند، پس از وارنیش از سوی مراقبان سلامت و بهورزان به مراکز مشخص شده ارجاع و با استفاده از تعرفه گروه هدف از خدمات دندانپزشکی شبکه بهداشت و درمان بهره‌مند می‌ شوند.

در این طرح، وارنیش تراپی بیش از ۳۵۰ دانش آموزان به همت بهداشت کار دهان و دندان و مراقبان سلامت مرکز ‌خدمات جامع سلامت «وراوی» در مدارس روستایی و شهری انجام شد.

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 99866
مهدی  آذین فر
خبرنگار

مهدی آذین فر

تنظیمات قالب