جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/11/23
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و دبیر کارگروه نظام سلامت در اسلام وزارت بهداشت تشریح کرد:

نگاهی به سند راهبردی توسعه کمسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت

.

دکتر مرتضی مجاهدی استاندارد کردن تحقیقات میان‌رشته‌ای قرآن و سلامت را بهترین مسیر برای جلوگیری از برداشت‌های سلیقه‌ای و سوءاستفاده‌های کاسب‌کارانه از آموزه‌های دین در نظام سلامت دانست.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا، دکتر «مرتضی مجاهدی»، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و دبیر کارگروه نظام سلامت در اسلام وزارت بهداشت در خصوص «سند راهبردی توسعه کمسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت» که تیرماه امسال با حضور وزیر بهداشت و اعضای کمیسیون به تصویب رسید، گفت: این سند نمی‌خواهد رهیافت‌ها، الگو‌ها و دستاورد‌های علمی بشر را که بر مبنای تجربه، عقلانیت و خرد جمعی تدوین و کاربردی شده است، کنار بزند یا روش دیگری پیشنهاد دهد، بلکه محور اصلی آن استفاده منطقی و روشمند آموزه‌های دینی در سلامت بشر است. بدین منظور اولین گام تبیین سبک زندگی است و سبک زندگی سالم و ارتباط آن با توصیه‌های دینی به همراه سلامت جسمی روحی معنوی بررسی می‌شود و می‌تواند در حوزه‌های مختلف به ارتقای سلامت جامعه کمک کند .
 
وی ادامه داد: وقتی ورود منطقی و علمی به این موضوعات را مشاهده می‌کنیم، در‌می‌یابیم که دین دستاورد‌های علمی و عقلی بشر را تأیید می‌کند و دستاورد‌های علمی و عقلی نیز آموزه‌های دینی را که در مجرای صحیح به مردم ارائه شده تأیید می‌کند. از این جهت نه تنها تضاد و مقابله نمی‌بینیم بلکه همسانی، همگرایی و همسویی را مشاهده می‌کنیم و هدف این سند نیز این است که این دو وجه را با روش‌های علمی، منطقی و تعریف شده و نه براساس سلایق شخصی و کورکورانه به یکدیگر نزدیک کند.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: این سند به دنبال استاندارد‌سازی تحقیقات میان‌رشته‌ای قرآن و سلامت است و اگر استاندار‌دها تعریف شوند، مسیر استخراج توصیه‌ها، احکام و دستورات کاربردی در حوزه سلامت از آموزه‌های دینی شفاف می‌شود و راه را بر رفتار‌ها و برداشت‌های سلیقه‌ای و سوءاستفاده‌های کاسب‌کارانه از آموزه‌های دینی در سلامت، که متأسفانه در جامعه امروز به وفور دیده می‌شود، می‌بندد.
 
وی افزود: می‌توان با الهام گرفتن از آموزه‌های دینی  قالب‌ها و استاندارد‌های مربوط به علوم سلامت را تعریف کرد اما این مسئله یک مسیر خاص و علمی را می‌طلبد که در درجه اول باید در علوم دینی این اصول و خط مشی‌ها تعریف شود و سپس مشخص شود که آیا این آموزه‌ها قصد ورود به سلامت جسمانی انسان را داشته‌اند یا خیر لذا بخشی از راهبرد‌های عملیاتی این سند مربوط به آموزش پژوهش صحیح در حوزه سلامت و دین است. این یک محور مهم است چراکه پژوهشگران باید بیاموزند چگونه می‌توانند یک پژوهش میان‌رشته‌ای با روش تحقیق صحیح انجام دهند و نتیجه صحیحی از آن بگیرند و این نتایج را بتوان در جهت سلامت عموم به کار برد.
 
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تصریح کرد: اجرای این سند با توجه به اینکه ترویج یک فرهنگ بین‌رشته‌ای بین دین و سلامت است نیاز به زمان دارد و نمی‌توان گفت که ظرف چند سال باید شاهد خروجی‌های عملیاتی آن باشیم و امیدواریم به مرور به این راهبرد‌ها جامه عمل پوشانده شود./103

پایان خبر
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 55233
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب