نشست کمیته دانشگاهی نظام مراقبت از پشه آئدس مهاجم در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد
نشست کمیته دانشگاهی نظام مراقبت از پشه آئدس مهاجم با هدف بررسی آخرین اقدامات و هماهنگیهای بین بخشی در زمینه شناسایی، کنترل و پیشگیری از شیوع این پشه مهاجم در استان فارس، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «کوروش عزیزی» مشاور عالی رئیس دانشگاه، با اشاره به مشاهده و صید مواردی از پشه آئدس در شهر وراوی از توابع شهرستان مهر، بر لزوم همافزایی و اقدام هماهنگ تمامی نهادها و دستگاههای مرتبط برای پیشگیری از گسترش این پشه در سطح استان تأکید کرد.
وی با بیان اینکه پشه آئدس، گونهای مهاجم با قابلیت بالای بقا و انتقال بیماری است، هشدار داد: این پشه در صورت استقرار در یک منطقه و ورود بیماران مبتلا به بیماریهای آربو ویروسی همچون تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا میتواند طغیانی از بیماری را ایجاد نماید.
دکتر عزیزی با اشاره به تغییرات اقلیمی سالهای اخیر و احتمال تداوم این روند در آینده، بر نقش کلیدی آموزش و اطلاعرسانی عمومی از طریق رسانههای جمعی، بهویژه صداوسیما، برای ارتقای سطح آگاهی مردم در زمینه راهکارهای پیشگیرانه تأکید کرد.
در ادامه این نشست، دکتر «اورنگ ایلامی» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در شهر وراوی شهرستان مهر، از جمله اجرای برنامههای خانهبهخانه، عملیات مهپاشی و مداخلات ضربتی بهداشتی، به تشریح اقدامات پیشگیرانه صورتگرفته پرداخت.
وی با اشاره به وضعیت استانهای جنوبی کشور، بهویژه شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان به عنوان کانونهای اصلی درگیری با پشه آئدس، خواستار تدوین برنامهای مشترک با مشارکت استانهای جنوبی جهت مهار و پیشگیری مؤثرتر شد.
معاون بهداشت دانشگاه همچنین از شبکههای بهداشت و درمان استان فارس خواست تا با آمادگی کامل، در برابر احتمال گسترش این پشه مهاجم و پیامدهای آن، اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی را تقویت کنند.
در این نشست که با حضور معاون درمان دانشگاه، نمایندگان معاونتهای مختلف و جمعی از مدیران و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان برگزار شد، چالشها، راهکارها و اقدامات هماهنگ در مقابله با پشه آئدس مهاجم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این نشست، پیش از ظهر امروز، پنجم خردادماه ۱۴۰۴برگزار شد.
پایان خبر
نظر دهید