سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1403/09/21
  • - تعداد بازدید: 252
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با حضور رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برگزار شد؛

نشست کشوری دبیرخانه عالی سلامت و امنیت غذایی با موضوع «سالمندی جمعیت، تهدید یا فرصت»

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دبیر قطب دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی کلان منطقه 5 آمایشی در نشست مجازی و کشوری دبیرخانه عالی سلامت و امنیت غذایی به ارایه مطالبی در خصوص «سالمندی جمعیت، تهدید یا فرصت» پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «نگار درویش سروستانی» در این نشست وبیناری، با اشاره به اینکه پدیده سالمندی جمعیت، جهانی و امری گریزناپذیر است، گفت: «سالمندی جمعیت» بزرگترین چالش نظام سلامت است، چنانچه سازمان جهانی بهداشت، شتاب روند سالمندی در کشور ما را بیش از بسیاری از کشورها دانسته و اعلام کرده است که تا سال 1430، کشور ایران یکی از پیرترین کشورهاست و از سالمندی جمعیت ایران به عنوان «سونامی خاموش» یاد می کند.

او افزود: سالمندی جمعیت دستاورد و آرمانی با ارزش است، اما همه سالمندان، زندگی سالم و فعالی را تجربه نمی کنند؛ در حالی که بیشتر مشکلات بهداشتی درمانی سالمندان با مداخله زودهنگام و مناسب، قابل پیشگیری است و یا می توان بروز آن را به تاخیر انداخت.

دکتر درویش ادامه داد: از سویی در کشور ما، سالمندی روند جنسیتی را طی می کند و اغلب سالمندان ما بانوان هستند و از آنجا که سالمندان جامعه ما از نسلی هستند که کمتر استقلال مالی دارند، پس آینده نگری در این حوزه، بسیار حائز اهمیت است و تنها در صورت ایجاد زیرساخت های مناسب تا پیش از بسته شدن «پنجره جمعیتی» و همچنین توجه به سلامت میانسالان به عنوان «سالمندان آینده» بسیار اهمیت دارد.

این متخصص پزشکی اجتماعی با بیان اینکه سالمندان از جهت وضعیت سلامت در سه گروه طبقه بندی می شوند، توضیح داد: «سالمندی توام با سلامت» مربوطه به افرادی است که اختلال فیزیولوژیک مربوط به سالمندی را ندارند و به بیماری خاصی هم مبتلا نیستند؛  «سالمندی طبیعی» مربوط به افرادی است که اختلال فیزیولوژیک مرتبط با سن دارند، اما بیماری خاصی ندارند و «سالمندی همراه با بیماری» نیز مربوط به افرادی است که به بیماری های مزمن و یا پیش رونده مبتلا هستند و توانایی و استقلال خود را از دست می دهند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با اعلام اینکه بر اساس مطالعات انجام شده، متاسفانه 60 تا 80 درصد سالمندان کشور دست کم از یک بیماری مزمن رنج می برند، پیشنهاد داد تا توسعه خدمات حمایتی سالمندان و ایجاد اصلاحات در نظام سلامت با توجه به نیازهای جمعیت سالمند، اولویت خدمات پیشگیری در مراقبت های میانسالی به عنوان «سالمندان آینده» و تقویت همکاری های بین بخشی به دلیل اهمیت چند بخشی بودن سلامت سالمندان، مورد توجه سیاستگذاران سلامت قرار گیرد.

این نشست به صورت مجازی در آذر سال جاری در دفتر دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد./یزدان پناهیان

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 114485
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب