جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/03/06
  • - تعداد بازدید: 176
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛

نشست مجازی با موضوع اهمیت سلامت دهان و دندان در دوران بارداری برگزار شد

به همت گروه سلامت مادران و واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نشست مجازی با موضوع اهمیت سلامت دهان و دندان در دوران بارداری ویژه کارشناسان و رابطان سلامت مادران در شبکه های بهداشت و درمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم بزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، سرپرست گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه در این نشست با اشاره به اهمیت سلامت دهان و دندان در دوران بارداری، گفت: در دوران بلوغ و عادت ماهیانه، تغییرات هورمونی در بانوان ایجاد می شود و شرایطی را برای ایجاد بیماری لثه ایجاد می کند، بنابراین ضروری است بانوان در این دوران بیشتر مراقب حفظ سلامت لثه و دندان های خود باشند.

دکتر «سعید افزون» به بانوان توصیه می کرد: پیش از باردار شدن با مراجعه به دندانپزشک، از سلامت دندان و لثه های خود مطمئن شوند و در صورت وجود پوسیدگی دندان و بیماری لثه، به سرعت برای درمان آن اقدام کنند، چون کوتاهی در این امر سبب تشدید بیماری در دوران بارداری می شود.

او تاکید کرد: بهترین زمان برای انجام درمان های دندانپزشکی، سه ماهه دوم بارداری است، اما در موارد اورژانسی، درمان باید در هر زمانی از دوران بارداری انجام شود.

مسوول گروه سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه این نشست مجازی، ضمن اشاره به اینکه بارداری روندی طبیعی است که با تغییراتی در بدن از جمله دهان و دندان همراه است، افزود: تغییرات فیزیولوژیک دوران بارداری از جمله افزایش اسیدیته دهان، تهوع و استفراغ صبحگاهی و التهاب لثه به گونه ای است که زمینه ابتلا به پوسیدگی های دندانی را بیشتر فراهم می کند.

«الهام حسامی»  اضافه کرد: حساسیت و التهاب لثه سبب می شود تا بانوان باردار از مسواک یا نخ دندان کمتر استفاده کنند و در نهایت منجر به ایجاد پلاک میکروبی روی دندان ها می شود.

او افزود: متاسفانه علاوه بر اهمیت بهداشت دهان و دندان طی دوران بارداری، تحقیقات انجام شده نشان می دهند، مادران باردار اطلاعات کافی و عملکرد مناسبی در این زمینه ندارند و شاید یکی از عوامل تاثیرگذار در این زمینه، تغییر در شرایط فیزیولوژیک مادران، تغییرات هورمونی و جسمی باشد که ضمن ایجاد خستگی و کسالت، مانع از رعایت بهداشت دهان و دندان به طور مناسب می شود.

حسامی ادامه داد: بیماری های دهان و دندان در دوران بارداری می تواند زمینه عوارضی همچون زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را ایجاد کند که با مراقبت های پیش از بارداری و دوران بارداری می توان از این عوارض، پیشگیری کرد.

     پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 102657
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب