جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/07/15
  • - تعداد بازدید: 765
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مهم ترین نیازهای تغذیه ای بانوان در دوران بارداری

وزن گیری مناسب در طول بارداری، یکی از مهم ترین عوامل موثر در سلامت و وزن گیری جنین است. در دوران بارداری مادر لازم است انرژی بیشتری نسبت به قبل دریافت کند که این انرژی باید از یک رژیم غذایی متعادل شامل غلات کامل، پروتئین ها، میوه ها و سبزی ها تامین شود. همچنین مصرف چربی ها و شیرینی ها باید در کمترین مقدار حفظ شود.

داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم همچنین می تواند به کاهش عوارض بارداری مثل یبوست و تهوع کمک کند. در کنار رژیم غذایی مناسب داشتن فعالیت بدنی مناسب ضروری است.

دریافت مایعات در بارداری

در دوران بارداری بهتر است مایعات کافی با مصرف آب، شیر، آبمیوه های طبیعی و سوپ تامین شود. بهتر است از مصرفی نوشیدنی های حاوی قند افزوده، نوشیدنی های کافئین دار و الکل پرهیز شود.

مکمل های موردنیاز بارداری

یدوفولیک: نیاز است مادرانی که قصد بارداری دارند، از سه ماه قبل از شروع بارداری مکمل یدوفولیک؛ حاوی ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید و ۱۵۰ میکروگرم ید را تا هفته ۱۶ بارداری مصرف کنند.

ویتامین D: تمامی مادران باردار باید از ابتدا تا انتهای بارداری روزانه یک مکمل ویتامین D، ۱۰۰۰ واحدی مصرف کنند.

مکمل مولتی ویتامین-مینرال: از هفته ۱۶ بارداری تا ۳ ماه پس از زایمان، مصرف روزانه یک مکمل مولتی مینرال برای تمام مادران ضروری است.

قرص آهن: تمامی مادران باردار لازم است از هفته ۱۶ بارداری تا ۳ ماه پس از زایمان، روزانه یک قرص فروسولفات ۶۰ میلیگرم مصرف کنند.

مصرف غذاهای زیر در دوران بارداری ممنوع است:

 جگر: جگر منبع غذایی خوب ویتامین  B12، آهن، مس و ویتامین A است. چون مصرف زیاد ویتامین A در دوران بارداری خطر نقص های جنینی را افزایش می دهد، لازم است مادران باردار از مصرف جگر در دوران بارداری پرهیز کنند.

ماهی های حاوی جیوه بالا: اغلب ماهی های بزرگ محتوای جیوه بالاتری دارند، مادران باردار باید برای دریافت امگا۳، از ماهی های کوچک استفاده کنند.

غذاهای حاوی تخم مرغ، گوشت یا ماهی خام: مصرف تخم مرغ عسلی، سس مایونز خانگی، گوشت های نیم پز و سوشی به دلیل احتمال آلودگی با انواع عفونت های باکتریایی، ویروسی و انگلی مانند: سالمونلا، لیستریا و ای کلای ممنوع است.

جوانه های خام گیاهان: مصرف جوانه حبوبات و غلات به دلیل احتمال آلودگی با سالمونلا ممنوع است. مصرف انواع پاستوریزه بلامانع است.

«نادیا رزمجویی»، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 89220
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب