جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/25
  • - تعداد بازدید: 26
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به مناسبت هفته ملی جمعیت عنوان شد؛

راه اندازی 32 اتاق مادر و کودک در استان فارس، با هدف حمایت از خانواده ها

سرپرست مدیریت سلامت خانواده جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت هفته ملی جمعیت، اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تبیین کرد.

دکتر «ثریا زحمت کش» در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با قدردانی از تلاش معاونت های مختلف دانشگاه در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزندآوری، گزارشی از اقدامات دانشگاه در خصوص پیگیری و اجرای این طرح ملی تبیین کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در راستای اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، این موضوع در بیست و چهارم تیر 1400 مصوب شد و دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با تلاش در مسیر اجرای رسالت خود در این زمینه، همگام با رهنمون های رهبر معظم انقلاب، اقدامات و دستاوردهای موثری را رقم زده است.

سرپرست مدیریت سلامت خانواده جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه، کسب رتبه برتر در بین دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور در راستای اجرای برنامه های جوانی جمعیت و کسب جایزه روز ملی جمعیت در سال 1402 را نمونه ای از تلاش های بی وقفه مجموعه دانشگاه در اجرای صحیح این قانون عنوان کرد.

او ادامه داد: طراحی سامانه رجیستری اطلاعات زوجین نابارور، راه اندازی کلینیک مشاوره ناباروری در بیمارستان مادر و کودک شوشتری در راستای جوانی جمعیت، اعطای 228 فقره معرفی زوجین نیازمند به بانک در زمینه درمان ناباروری، راه اندازی پنج مرکز درمان ناباروری سطح 3 در شیراز و راه اندازی پنج مرکز ناباروری سطح 2 در شهرستان های فیروزآباد، آباده، ممسنی، داراب و لامرد، از جمله اقدامات معاونت درمان دانشگاه در این زمینه به شمار می رود.

دکتر زحمت کش یکی دیگر از اقدامات معاونت درمان دانشگاه را راه اندازی کلینیک تخصصی جوانی جمعیت و باروری در درمانگاه حضرت امام رضا(ع) شیراز و با همکاری اساتید و اعضای هیات علمی دانشکده پرستاری مامایی حضرت فاطمه(س) عنوان کرد که با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه و با هدف ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی در زمینه توانمندسازی جوانان و نوجوانان پیرامون سلامت دوران بلوغ، مشاوره ازدواج و مشاوره فرزندآوری انجام شده است.

این مقام مسوول در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به تلاش های معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در این زمینه پرداخت و از راه اندازی 32 اتاق مادر و کودک در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه، در راستای ماده 22 جوانی جمعیت خبر داد.

به گفته دکتر زحمت کش، معاونت توسعه  مدیریت و منابع دانشگاه همچنین با اعطای پاداش تشویق فرزندآوری به 844 نفر از کارکنانی که در سال 1401 صاحب فرزند شدند و برگزاری 13 مورد آزمون استخدامی شرکتی با لحاظ امتیاز تاهل و فرزندآوری، در این زمینه همکاری داشته است.

او در بخش دیگری از  صحبت های خود به حمایت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه از پیشبرد اهداف جوانی جمعیت در مجموعه سلامت استان فارس پرداخت که با راه اندازی مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در راستای اجرای ماده 36 قانون جوانی جمعیت برای دانشجویان، برگزاری جشن ازدواج 103 زوج دانشجو و 160 زوج کارمند، اعطای 203 فقره وام ازدواج دانشجویی به مبلغ 5 میلیارد و 245 میلیون تومان، برگزاری 30 اردو برای دانشجویان مجرد در راستای مسائل روانشناختی و آماده سازی انتخاب صحیح در ازدواج و اختصاص خوابگاه حضرت احمد بن موسی (ع) پردیس شهید دوران با ظرفیت 80 واحد به دانشجویان متاهل همراه بوده است.

سرپرست مدیریت سلامت خانواده جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در راستای پیشبرد هرچه بهتر اهداف جوانی جمعیت در استان فارس و همگام با اقدامات قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدامات این حوزه با بیمه سلامت استان فارس پیگیری شده که با شناسایی 26 هزار و 189 زوج نابارور و ارسال اطلاعات برای پیگیری مراجعه و به بیمه سلامت، با همکاری معاونت بهداشت و شبکه های بهداشت و درمان استان همراه بوده است.

دکتر زحمت کش همچنین به راه اندازی مرکز «نفس» (نجات فرزندان سقط) در 24 شهرستان استان فارس، با همکاری بسیج جامعه پزشکی و معاونت بهداشت، به عنوان دیگر محور اقدامات قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره کرد که تا کنون، نجات 129 فرزند از سقط را به همراه داشته است.

او برگزاری همایش ملی رویکردهای علم مامایی و سلامت باروری در راستای جوانی جمعیت با حضور متخصصان زنان و زایمان، پزشکان و ماماها با همکاری مشترک معاونت آموزشی و معاونت بهداشت دانشگاه و دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه(س) که با حضور مسوولان وزارت بهداشت در شیراز برگزار شد را از دیگر اقدامات دانشگاه در اجرای این طرح ملی عنوان کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از پیگیری برای راه اندازی 6 مهد کودک در مراکز زیر مجموعه دانشگاه جهت فرزندان زیر 6 سال کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آینده ای نزدیک خبر داد که  توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه انجام می شود.

دکتر زحمت کش با بیان اینکه تمامی اقدامات مجموعه دانشگاه با پیگیری های بی وقفه دبیرخانه جوانی جمعیت و سلامت مادران همراه بوده است، اظهار کرد: از ابتدای ابلاغ قانون حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزندآوری، با حمایت های ویژه رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاونت ها و مدیریت های مختلف دانشگاه، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و شبکه های بهداشت و درمان استان، برای اجرای صحیح این قانون تلاش داشته و این مسیر، همچنان در حال پیگیری و تداوم است.

پایان خبر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار / جوانی جمعیت
  • کد خبری : 102837
کلیدواژه
حبیب ا... یخاری
خبرنگار

حبیب ا... یخاری

تنظیمات قالب