جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/05/17
  • - تعداد بازدید: 123
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس سازمان اورژانس کشور خبر داد:

ثبت روز ملی اورژانس در تقویم رسمی کشور

رییس سازمان اورژانس کشور از ثبت شدن روز اورژانس به تقویم رسمی کشور خبر داد و گفت: خوشبختانه امروز بعد از چندین سال تلاش، روز 26 شهریورماه و همزمان با سالگرد تاسیس اورژانس، این روز در تقویم رسمی کشور ثبت شد که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر می کنیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از «وبدا» وزارت بهداشت، دکتر «جعفر میعادفر» در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تقدیر از همراهی اصحاب رسانه با سازمان اورژانس کشور در انعکاس خدمات این سازمان و ارتقای فرهنگ سلامت، یادآور شد: استقبال مردم و زائران از پیاده روی اربعین در سالهای اخیر رو به افزایش بوده و سال گذشته 4 میلیون و 300 هزار نفر از مرزهای کشور خارج شدند و در مجموع حدود 9 میلیون تردد در بازه زمانی 20 تا 22 روزه بین ایران و عراق ثبت شد. 

وی به بیان برخی مخاطرات و نگرانی ها در مورد سلامت زائران اربعین حسینی پرداخت و گفت: بزرگترین چالش پیش روی زائران، گرمای هوا و گرمازدگی است چراکه پیش بینی می شود دمای هوا در نقاط مرزی به حدود 50 تا 60 درجه سانتی گراد برسد. همچنین باید نکات پیشگیرانه از برخی بیماری های واگیر و عفونی مانند کرونا و تب دنگی مورد توجه زائران قرار گیرد چراکه تب دنگی در برخی کشورهای همسایه شایع است. 

رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: در مرزهای ریمدان و میرجاوه امکانات و تست های سریع برای تب دنگی فراهم و مقرر شده که از تردد زائران اتباع بیگانه که علائم این بیماری را دارند، جلوگیری شود و اتباع بیگانه هیچ گونه توقفی در شهرهای کرمان، قم و مشهد مقدس نداشته و مستقیما از مرز چذابه به عراق سفر کنند. 

دکتر میعادفر با بیان اینکه با توجه به همزمانی ایام اربعین و فصل گرما پیش بینی های لازم بهداشتی و درمانی در مرزهای کشور صورت گرفته است، افزود: در مرز مهران ظرفیت 100 تا 150 تخت موقت، در مرز خسروی 70 تا 100 و در مرز چذابه نیز 50 تخت ایجاد می شود و این امکانات در مرزهای شرقی کشور نیز پیش بینی شده است. 

وی با اشاره به آماده باش کامل 8 دانشگاه علوم پزشکی در استانهای مرزی کشور در ایام اربعین حسینی، گفت: 161 بیمارستان در این دانشگاه ها، 573 پایگاه اورژانس، تیم های بهداشتی فعال و آماده باش هستند. همچنین 271 دستگاه آمبولانس، 44 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 14 دستگاه موتورلانس، 14 فروند بالگرد، 2 فروند هواپیما، 5 واحد تعمیرگاه سیار، 4 واحد سامانه ارتباطی، 4 واحد آزمایشگاه سیار و 10 بیمارستان صحرایی موقت در نقاط مرزی مستقر می شوند. 

رییس سازمان اورژانس کشور تاکید کرد: توصیه ما به گروه های پرخطر مانند کودکان کمتر از 6 سال، مادران باردار، افراد دارای بیماری های زمینه ای و نیازمند به داروهای تخصصی، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی و سالمندان این است که حتی المقدور زمان زیارت خود را به فرصت دیگری موکول کنند. 

دکتر میعادفر به زائران توصیه کرد که علاوه بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در زمان رانندگی، حتما در ایام شب پیاده روی کرده و روزها به استراحت بپردازند همچنین به نکات پیشگیرانه در مورد بیماری های واگیر، توجه ویژه ای داشته باشند. 

وی یادآور شد: سالهای گذشته خدمات بهداشتی، درمانی و فوریت های پزشکی در چادر و کانکس به زائران اربعین ارائه می شد اما در طول سه سال گذشته و با راه اندازی مراکز ثابت بهداشتی و درمانی در نقاط مرزی با عراق، ارائه خدمات در این مراکز صورت می گیرد و زیرساخت های ثابت برای ارائه خدمات به زائران اربعین، 50 درصد افزایش یافته است.  

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 106270
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب