جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/08/29
  • - تعداد بازدید: 1010
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های غذایی برای بیماران مبتلا به کم حرکتی مری

«آشالازی» نوعی اختلال حرکتی اولیه است که با اشکال در شل شدن اسفنگتر تحتانی مری و عدم وجود یا اختلال در حرکات پریستالسیس (دودی) مری توصیف می شود. این مشکل با اختلال در حرکت و انتقال رو به جلوی غذا به سمت معده، سوزش سر دل (رفلاکس)، اختلال بلع، بازگشت غذا و کاهش وزن مشخص می شود. علت بیماری به استعداد ژنتیکی و خودایمنی نسبت داده می شود.

 نکات غذایی برای بیماران مبتلا به آشالازی:

  • پیروی از رژیم غذایی پرچرب تنظیم شده از سوی کارشناس یا متخصص تغذیه، بر اساس تحمل و ترجیحات بیمار و نیز اختلال بلع مزمن یا تغذیه بیمار با لوله (در صورت صلاحدید پزشک فوق تخصص گوارش و متخصص تغذیه)
  • مصرف غذا در حجم کمتر و دفعات بیشتر
  • جویدن کامل غذا و میل کردن آهسته غذا
  • مصرف لقمه های غذایی کوچکتر
  • مصرف غذا به صورت آبدار، پوره شده، نیمه جامد یا مایع و با دمای معمولی (دمای اتاق؛ نه خیلی داغ و نه خیلی سرد)
  • مصرف مایعات زیاد به همراه هر وعده غذایی (مگر آنکه اختلال بلع مانع از بلع مایعات شود)
  • مصرف میوه ها به صورت پوست گرفته شده، پوره شده و آبدار
  • مصرف سبزی ها بهتر است به صورت پخته شده و آبدار یا با استفاده از رنده ریز برای تهیه سالاد با سبزی های نرم باشد.
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی خشک (از جمله نان های سبوس دار)، اقلام غذایی اسیدی، ترش و پر ادویه (به علت باقی ماندن غذا در مری و احتمال آسیب به مخاط آن)./ف.نوروزی فرد

«سیده مریم عبداله زاده»، دکتری تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 90422
کلیدواژه
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب