جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/05/22
  • - تعداد بازدید: 325
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
همراه با شهدا و به بهانه برگزاری یادواره شهدای سلامت فارس؛

با شهید دکتر «علی اکبر پیرویان» بیشتر آشنا شویم

در طی بیش از سه سال گذشته در روزهای دوشنبه، با شهدای مجموعه سلامت فارس در طول سال های دفاع مقدس که در کنار خدمات پشتیبانی در جبهه های حق علیه باطل و خدمت به رزمندگان غیور میهن در بهداری ها و بیمارستان های صحرایی، شهدای گرانقدری را به این انقلاب تقدیم کرده اند، آشنا شدیم و این بخش با معرفی شهدای استان فارس ادامه یافت.

همچنین در ادامه با شهدای مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز که در روزهای بحران کرونا، با از جان گذشتگی در سنگر سلامت، برای حیات بیماران جنگیدند آشنا شدیم و در ادامه نیز با شهدای مدافع حرم استان که در دفاع از حرم مطهر حضرت زینب(س) در سوریه به شهادت رسیدند و سپس با شهدای استان فارس آشنا شدیم.

این بخش از «همراه با شهدا» به شهید «علی اکبر پیرویان»، از شهدای هشت سال دفاع مقدس استان فارس اختصاص دارد تا با زندگی و شخصیت این شهید والامقام، بیشتر آشنا شویم.

شهید دکتر «علی اکبر پیرویان»

تاریخ و محل تولد: 28 دی 1338 در شهرستان کازرون

تاریخ و محل شهادت: 28 آبان 1359 در سوسنگرد

شهید دکتر «علی اکبر پیرویان» در بیست و هشتم دی سال 1338 در کازرون دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را تا مقطع راهنمایی در نورآباد گذراند و سپس دبیرستان را در کازرون با نمرات عالی و معدل 19پشت سر گذاشت.

از همان کودکی عشق به خداوند در فطرت و سرشتش گنجانیده شده بود. از سال 52 آغاز به فعالیت سیاسی مذهبی از طریق روزنامه دیواری کرد. در سال 1355 هنگام تحصیل در کازرون با ارسال کتاب، نشریات و اعلامیه های ضد رژیم، برای دوستان خود به فعالیت خویش ادامه داد.

در 24 اسفند 1356 رژیم وقت برای تولد شاه، جشنی برپا کرده بود. علی اکبر در آن روز اعلامیه های امام را پخش کرد و سپس با تخریب چراغانی و سوزاندن عکس شاه در جلوی مدرسه «حکمت»، مورد تعقیب مأموران قرار گرفت و در اثر تیراندازی بازوی چپ او  زخمی شد. پس از دستگیری در حالی که مجروح بود، او راشکنجه می دهند که در اثر خونریزی زیاد، بیهوش می شود. پس از انتقال به بیمارستان و گذشت دو روز بازداشت در بیمارستان، او را به دادگستری می بردند که با ضمانت پدر آزاد می شود.

از همان کودکی عشق به خداوند در فطرت و سرشتش بود. پس از گرفتن مدرک دیپلم، در کنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول شد. عضو انجمن اسلامی دانشگاه تهران می‌شود و در تسخیر لانه جاسوسی نقش فعالی ایفا می‌کند. تا آغاز جنگ تحمیلی، دائم در جنب و جوش بود تا افراد واجد شرایط را سریعتر آموزش دهد. با شروع جنگ تحمیلی به عنوان نخستین فرمانده نیروهای بسیجی راهی منطقه جنوب شد و در نخستین حضورش در میدان نبرد به «هویزه» شتافت و به جمع دانشجویان محافظ شهر پیوست. او صراط مستقیم را راه امام می‌دانست.

دانشجوی پزشکی شهید «علی اکبر پیرویان» سرانجام در بیست و هشتم آبان سال 1359 با فرماندهی عملیات در سوسنگرد به شهادت رسید.

بخشی از وصیت نامه شهید دکتر «علی اکبر پیرویان»

صراط مستقیم راه امام است و دیگران بر باطلند.

به هرحال باید با کفر از هر نوعی و در هر زمانی و در هر جبهه‌ای جنگید. چه آمریکا باشد، چه روسیه چه چین باشد، چه ژاپن و چه ضد انقلاب داخلی...

گوشه‌ ای از نامه‌ شهید دکتر «علی اکبر پیرویان»

مرگ تحول است از یک زندگی به زندگی دیگر.

هیچ‌وقت نمی‌توان و نباید یک فرد اگر متقی است بگوید من کاری را که باید انجام دهم، به انجام رسانده ام و دیگر چیزی به من مربوط نیست و فخر فروشی کند، بلکه همانند علی(ع) باشد که همیشه می‌نالید: «آه از راه دراز و توشة کم».

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 106356
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب