جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/07/24
  • - تعداد بازدید: 825
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد:

اهمیت مصرف آب کافی در حفظ سلامت و تنظیم سوخت و ساز بدن

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به مناسبت روز جهانی غذا، بر اهمیت مصرف آب کافی در حفظ سلامت فرد و تنظیم سوخت و ساز بدن تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، «مریم مهارت» به مناسبت بیست و چهارم مهر، روز جهانی غذا گفت: انتخاب شعار «آب زندگی است، آب غذاست. هیچ کسی را محروم نکنید.» در سال 2023 میلادی، بر مدیریت هوشمندانه و آگاهانه مصرف آب تاکید دارد.

او با بیان اینکه برای مدیریت هوشمندانه و آگاهانه مصرف آب، باید از یک رژیم غذایی دوستدار آب پیروی شود در این خصوص توضیح داد: این به این معنی است که میوه ها و سبزی های فصل را انتخاب کنیم، زیرا به طور معمول برای تولید به آب کمتری نیاز دارد و در صورت امکان، غذاهایی که به آب کمتری نیاز دارد مانند حبوبات و آجیل را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم؛ این یک اقدام دوستانه برای سیاره است و در عین حال تنوع بیشتری را به بشقاب غذایی ما اضافه می کند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز استفاده از مواد غذایی تازه را دیگر راهکار مفید تغذیه ای برشمرد و گفت: زیرا مواد غذایی تازه به طور کلی سالم تر است و نسبت به غذاها و نوشیدنی های فرآوری شده، به آب کمتری برای تولید نیاز دارد.

مهارت، ضمن بیان این موضوع که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، بخش مهمی از حفظ سلامتی و حمایت از سلامت محیط زیست به شمار می رود، اظهار کرد: باید تولید محصولاتی که برای تهیه آنها آب زیادی مصرف می شود مانند برنج و پروتئین های حیوانی را کاهش داده و در مقابل محصولاتی نظیر حبوبات که برای تولید به آب کمتری نیاز دارند، کشت شود.

او  ضمن تاکید بر اهمیت کاهش ضایعات غذایی در مدیریت مصرف آب، بیان کرد: لازم است برای دستیابی به الگوی صحیح مصرف، خریدها را بر اساس لیست مایحتاج خود انجام دهیم، مواد غذایی را به اندازه نیاز خرید کنیم، در صورت امکان با نوآوری در دستور تهیه غذا، از باقیمانده غذاها مجدد استفاده کنیم و اگر فضای کافی داریم، ضایعات خود را کمپوست کنیم.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه اظهار کرد: صرفه جویی در مصرف آب، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود که با استفاده از روش هایی همچون کوتاه کردن مدت زمان دوش گرفتن، تعمیر نشتی لوله ها و استفاده از آب بدون نمکی که سبزی ها را در آن شسته ایم، برای آبیاری گیاها، قابل دستیابی است.

او اضافه کرد: در نظر داشته باشیم که دسترسی به آب آشامیدنی سالم و مصرف آب کافی در طول روز، نقش به سزایی در حفظ سلامت فرد و تنظیم سوخت و ساز بدن دارد. شست و شوی میوه ها و سبزی ها با آب سالم و عاری از آلودگی در پیشگیری از بیماری های گوارشی و حفظ ایمنی مواد غذایی الزامی است، بنابراین باید با صرفه جویی و مصرف بهینه آب، قدمی بزرگ در مسیر تسهیل دسترسی و استفاده همه افراد به آب آشامیدنی سالم فراهم کنیم.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 89403
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب