رییس گروه سلامت محیط معاونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد:
افزایش نظارتهای بهداشتی در فارس همزمان با آغاز آیین های سوگواری محرم و صفر/ توصیههای بهداشتی برای تهیه و توزیع نذورات
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تشدید نظارتهای بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع نذورات خبر داد و گفت: با توجه به افزایش نذورات مردمی در ایام سوگواری محرم و احتمال شیوع بیماریهای گوارشی، گروه های بازرسی بهداشت محیط به صورت روزانه به پایش فعالیت موکبها، ایستگاههای صلواتی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و آشامیدنی میپردازند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز دکتر «مسعود قنبریان» اظهار کرد: در این ایام با توجه به افزایش نذورات و حضور گسترده مردم در مراسم سوگواری محرم و صفر، رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از مسمومیتها و ابتلا به بیماریهای گوارشی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
او از فعالیت ۱۲۱ بازرس بهداشت محیط در قالب ۵۶ گروه نظارتی در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این ایام خبر داد و گفت: بازرسان بهداشت محیط به صورت روزانه و بر اساس جمعیت هر شهرستان، از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، موکب ها و ایستگاه های صلواتی بازدید می کنند.
دکتر قنبریان با تاکید بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات گفت: با توجه به افزایش خطر شیوع بیماریهایی نظیر اسهال در فصل گرما، استفاده از یخ های مناسب برای نوشیدنی ها قابل توجه است.
او با توصیه به پرهیز از استفاده از یخهای صنعتی و قالبی بهصورت مستقیم و برای مصرف نوشیدنی و آب، افزود: استفاده از این یخ ها تنها برای خنک نگه داشتن ظروف آب یک بار مصرف کاربرد دارد.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: توصیه میشود عزاداران در هنگام مصرف نوشیدنی ها در موکب ها و ایستگاه های صلواتی، از بطری های آب و یخهای بهداشتی و بستهبندی شده استفاده کنند.
دکتر قنبریان همچنین توصیه کرد که لیوان ها بهتر است از نوع یک بار مصرف، قابل بازیافت و تجزیه پذیر باشد، همچنین در موکب ها و ایستگاه های صلواتی محل هایی برای جمع آوری و امحای زباله ها پیش بینی شود.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه تهیه و توزیع نذورات نیز بیان کرد: نذورات بهتر است از مراکزی تهیه شود که نکات بهداشتی را در تهیه، نگهداری و توزیع مواد غذایی رعایت می کنند.
او از مردم خواست که برای دریافت نذورات از ظرف های خانگی دربدار استفاده کنند، چرا که نگهداری غذای داغ در ظروف یک بار مصرف ممکن است باعث آسیب به سلامت فرد شود.
دکتر قنبریان با اشاره به اینکه در این ایام افرادی ممکن است اقدام به توزیع نذورات با مراجعه به خانه داشته باشند، توصیه کرد که اگر شناخت و اطمینان کافی از فرد توزیع کننده، نحوه تهیه، رعایت بهداشت در طبخ و محل نگهداری غذا نداریم، بهتر است از دریافت این نذورات خودداری کنیم.
رییس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم خواست تا با رعایت نکات بهداشتی در تهیه، نگهداری و توزیع نذورات، نقش موثری در حفظ سلامت عزاداران و برگزاری ایمن ایام سوگواری ایفا کنند.
پایان خبر
نظر دهید