سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/17
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تشریح کرد:

آثار مخرب ریزگردها بر سلامت و توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش آسیب‌ها

با شدت گرفتن پدیده آلودگی هوا به ویژه در تهران و بسیاری از شهرهای کشور، بار دیگر معضل ریزگردها و اثرات زیان‌بار آن‌ها بر سلامت عمومی جامعه مورد توجه قرار گرفته است.

600

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از  «وبدا» وزارت بهداشت، دکتر «احمد اسماعیل‌زاده»، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به خطرات ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا اعلام کرد: بر اساس یافته‌های علمی، قرارگیری در معرض هوای آلوده با طیف وسیعی از مشکلات در سیستم تنفسی و قلبی‌عروقی و حتی افزایش مرگ‌ومیر ارتباط مستقیم دارد.وی افزود: بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها می‌توانند سرطان‌زا بوده و موجب تشدید بیماری‌های مزمن نظیر آلرژی‌های تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی شوند.

اسماعیل‌زاده با تأکید بر نقش تغذیه در کاهش اثرات مخرب ریزگردها تصریح کرد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده، به سطح ریه‌ها می‌چسبند و با ایجاد التهاب و کاهش آنتی‌اکسیدان‌ها، به ویژه در مایع پوششی ریه، موجب تخریب سلول‌ها و افزایش خطر ابتلا به سرطان به‌ویژه سرطان ریه می‌شوند. بنابراین مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتی‌اکسیدان می‌تواند نقش موثری در محافظت از بدن ایفا کند.

وی در ادامه، توصیه‌هایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده به شرح زیر ارائه داد:

افزایش مصرف میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی: هویج، کدو حلوایی، گوجه‌فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز و انبه به دلیل دارا بودن بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) نقش موثری در کاهش اثرات مضر آلودگی دارند.

استفاده بیشتر از منابع ویتامین C: مصرف پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، توت‌فرنگی، سیب، خربزه، انار، اسفناج، سبزی خوردن، فلفل دلمه‌ای و پیاز توصیه می‌شود.

گنجاندن جوانه‌ها و مغزدانه‌ها در رژیم غذایی: جوانه‌ها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان با دارا بودن ویتامین E می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند.

افزایش مصرف منابع امگا 3: ماهی، گردو و خرفه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار مؤثرند.

عدم غفلت از خانواده کلم: کلم بروکلی، گل‌کلم و کلم‌برگ دارای موادی هستند که به دفع سموم از بدن و پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند.

گنجاندن مواد غذایی مؤثر بر کاهش خلط ریوی: هندوانه، پیاز، تخم‌مرغ و سیر به تقویت ریه و کاهش خلط کمک می‌کنند.

مصرف مکمل ویتامین D: با توجه به نقش این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی، انجام آزمایش خون برای بررسی سطح آن و مصرف مکمل با مشورت متخصص توصیه می‌شود.استفاده از زردچوبه در غذاها: این ادویه حاوی کورکومین بوده و در بهبود عملکرد ریوی مؤثر است.

کنترل وزن بدن: چاقی و اضافه وزن با افزایش التهاب و فشار بر اندام‌ها از جمله ریه و قلب، مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا را کاهش می‌دهد. در صورت ابتلا به اضافه‌وزن، مراجعه به متخصص تغذیه توصیه می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه در پایان تأکید کرد: در شرایط فعلی، توجه جدی به تغذیه سالم نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت برای مقابله با پیامدهای خطرناک آلودگی هوا به ویژه ریزگردهاست.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 127582
کلیدواژه
محمد  کریمی
خبرنگار

محمد کریمی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب