جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/09/26
  • - تعداد بازدید: 108
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
از ابتدای سال 1401 تاکنون در فارس؛

258 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و مکان عمومی متخلف در حوزه بهداشت، تعطیل شد

.

مدیر سلامت محیط و کار
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از تعطیلی 258
مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و مکان های عمومی ناقض موازین بهداشتی در استان فارس،
از ابتدای سال 1401 تاکنون خبر داد.
 


مهندس «سیامک شمس» در گفت و
گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با
اشاره به اهمیت نظارت های بهداشت محیط به عنوان گامی موثر در ارتقای سلامت عمومی
جامعه، سلامت محیط را کنترل تمامی عوامل محیطی عنوان کرد که موجب محدود و یا متوقف
شدن خطر بروز بسیاری از بیماری ها، عفونت ها و مسمومیت های ناشی از آب و مواد
غذایی، موجودات موذی می شود و گفت: در این زمینه می توان به اقدامات مربوط به
کنترل عوامل بهداشتی از جمله بهداشت مواد غذایی، بهداشت مدارس، آب، کنترل فاضلاب،
کنترل حشرات و جوندگان اشاره کرد.



او اظهار کرد: از ابتدای سال
جاری، از 264 هزار و 176 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی، نانوایی، رستوران،
چلوکبابی، فست فود، هتل، مسافرخانه، تالار های پذیرایی، آرایشگاه های زنانه و
مردانه بازدید شده است که با شناسایی 258 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن
عمومی غیر بهداشتی که فعالیت آنها سلامت عمومی مردم را تهدید می کرد، این مراکز و
مکان ها تعطیل شدند.



مهندس شمس با بیان اینکه بخش
مهمی از فعالیت های گروه سلامت محیط به نظارت و بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و
فروش موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی اختصاص می یابد، ادامه داد: این نظارت
ها در قالب بازرسی برای صدور صلاحیت، بازرسی های دوره ای، بازرسی برای پیگیری شکایات،
کنترل رعایت بهداشت مواد غذایی در این اماکن از طریق کنترل ظاهری، پایش دارا بودن برچسب
مواد غذایی، نمونه برداری های مواد غذایی، نظارت بر نحوه تولید، تجهیزات و رعایت بهداشت
فردی انجام می شود.



معرفی بیش از 29 هزار مرکز
تهیه و توزیع مواد غذایی و مکان عمومی متخلف به مراجع قضایی از ابتدای امسال



او معرفی 29 هزار و 606 مرکز
تهیه و توزیع مواد غذایی و مکان عمومی متخلف به مراجع قضایی و پیگیری 22 هزار و
791 مورد شکایت در سامانه 190 را از جمله اقدامات شاخص مجموعه بهداشت محیط استان
در سال 1401 عنوان کرد و افزود: همچنین در این بازه زمانی با تلاش مجموعه بهداشت
محیط استان به پوشش
100 درصدی کلرسنجی
آب آشامیدنی، پوشش 15/78 صدم درصدی نمونه برداری میکروبی از آب های آشامیدنی دست
یافته و ضمن پایش دارا بودن کارت بهداشت کارکنان مراکز و اماکن عمومی، نحوه رعایت
موازین بهداشتی در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی ارزیابی شد.



مدیر سلامت محیط و کار
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کنترل گلوگاه های انتقال بیماری در مراکز
اقامتی، زیارتی، تفریحی و پمپ های بنزین را از اقدامات مهم این گروه در مسیر کاهش
احتمالی انتقال برخی از بیماری ها عنوان کرد.



مهندس شمس در ادامه با اشاره
به قانون کنترل دخانیات و با توجه به حساسیتی که در این زمینه وجود دارد، گفت: با
توجه به حساسیت موجود و قبح زدایی که در این زمینه اتفاق افتاده است، کارشناسان
بهداشت محیط استان اقداماتی را نیز در راستای کاهش دسترسی افراد به ویژه کودکان و
نوجوانان به مواد دخانی و محدود کردن مراکز عرضه دخانیات و قلیان در دستور کار
دارند.



او ارائه هشدارهای مرتبط با
شرایط جوی آب و هوایی براساس قانون هوای پاک را از دیگر محورهای فعالیت گروه سلامت
محیط دانشگاه برشمرد و افزود: آب از جمله مواد طبیعی و ضروری برای حیات بشر و
موجودات زنده است که وجود عوامل خطر در آب، می تواند از طریق استحمام، شنا و یا
نوشیدن، باعث انتقال بیماری هایی با منشأ آب شود؛ در همین راستا برای کنترل بیماری
های قابل انتقال از آب، سلامت آب از طریق کنترل منابع، مخازن و خطوط انتقال و
توزیع آب با کلرسنجی و آزمایش میکروبیوشیمی انجام می شود.



مدیر سلامت محیط و کار
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه پیگیری در زمینه بهداشت فاضلاب و
جلوگیری از کشاورزی با آب های غیر متعارف به عنوان دیگر محور فعالیت های این گروه گفت:
با توجه به اینکه فاضلاب یکی از عوامل اصلی در بروز و شیوع بسیاری از بیماری ها
است، نظارت بر دفع صحیح فاضلاب در مناطق مسکونی به همت کارشناسان بهداشت محیط
انجام می شود، همچنین با هدف کاهش عوامل بیولوژیکی و شیمیایی در زنجیره غذایی و جلوگیری
از مصرف آب های نامتعارف و فاضلاب، اقدامات مناسبی با همکاری سازمان ها و دستگاه
های اجرایی در حال انجام است.



او با توجه به اهمیت رعایت
نکات بهداشتی در بیمارستان ها و مراکز درمانی در حفظ سلامت جامعه، افزود: در این زمینه
نیز کارشناسان بهداشت محیط، بخش های مختلفی از جمله بهداشت پرتوهای یونیزان و غیر
یونیزان، بهداشت مواد غذایی، قوانین فاضلاب و پسماند و همچنین کنترل آب را مورد
بازرسی و پایش قرار می دهند.



مدیر سلامت محیط و کار
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه به دلیل ازدحام جمعیت در
مراکز آموزشی و مدارس، رعایت بهداشت تهویه، سلامت آب و سرویس های بهداشتی با حضور کارشناسان
بهداشتی دانشگاه در حال انجام است، ادامه داد: بازرسی و نظارت بر رعایت جنبه های
مختلف بهداشت در اماکن متبرکه مانند مساجد، حسینیه ها، تکیه ها و حرم های مقدس
امامان و امامزاده ها نیز به صورت مستمر و منظم انجام می شود.



مهندس شمس یادآور شد: همچنین
با توجه به شرایط خاص زندگی در روستاها، عوامل مختلفی از جمله دفع فاضلاب، بهداشت
پسماندها، بهداشت فضولات حیوانی، نگهداری دام و طیور، سوخت و مواد سوختی، مورد
ارزیابی قرار می‌گیرد./105



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 71661
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب