سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/03/28
  • - تعداد بازدید: 305
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد:

اهمیت رعایت بهداشت مواد غذایی در بحران/ مواد غذایی خشک و کنسروی، مناسب ترین گزینه ها

مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اهمیت حفظ سلامت عمومی در شرایط بحران گفت: با توجه به وظایف و مسوولیت های بهداشت محیط در کنترل عوامل موثر بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی که بهداشت عمومی را تهدید می کند، رعایت ایمنی و بهداشت مواد غذایی در شرایط بحرانی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «مسعود قنبریان» توجه به اصول بهداشت محیط در شرایط بحران را ضمن حفظ سلامت عمومی، موجب پیشگیری از افزوده شدن بار اضافی به مراکز درمانی دانست و گفت: در گام نخست توصیه می شود همواره نظافت دست ها را رعایت کنیم، زیرا شست و شوی مداوم دست ها را دارای نقشی موثر در کاهش بار بیماری ها، در شرایط بحرانی است و دست آلوده، از عوامل انتقال عوامل بیماری زا به مواد غذایی است.

او انتخاب صحیح نوع مواد غذایی در شرایط بحرانی را نیز دیگر اقدام سلامت محور عنوان کرد و افزود: توصیه می شود انواعی از مواد غذایی انتخاب شود که تا حد امکان، نیازی به فرآیندهای گرمایشی و سرمایشی نداشته باشد؛ بنابراین مواد غذایی خشک و کنسروی از جمله نان خشک، بیسکوئیت و انواع کنسروها، گزینه های مناسبی در این زمینه محسوب می شود.

دکتر قنبریان پیش بینی دسترسی به آب و مواد خام سالم به عنوان مواد اولیه در تهیه غذا را دیگر اقدام سلامت محور در پیشگیری از مشکلات بهداشتی دانست و ادامه داد: بهتر است در شرایط بحران تا حد امکان، میوه ها و سبزی ها که در شرایط این چنینی امکان شست و شو و گندزدایی کامل ندارد، به صورت کوتاه مدت مصرف نشود.

مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افراد خواست تا در صورت دسترسی به شرایط مناسب، برای پخت و نگهداری مواد غذایی، تمامی شرایط دمای پخت مواد غذایی رعایت شود.

او توصیه کرد تا مواد غذایی تهیه شده در کمترین زمان ممکن و طی کمتر از دو ساعت در دمای محیط نگهداری و به فوریت مصرف شود.

دکتر قنبریان افزود: در صورت وجود و دسترسی به مواد غذایی مناسب و یخچالی، رعایت زنجیره سرد مواد غذایی، در حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، موجب جلوگیری از فساد و مسمومیت های غذایی می شود.

مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در صورت دسترسی به مواد غذایی پخته و فرآیند شده، لازم است دور از آلودگی های ثانویه نگهداری و تا حد امکان به کمک ظروف غیر قابل نفوذ و دارای سرپوش، از دسترسی عوامل محیطی از جمله حشرات و جوندگان دور نگه داشته شود.  

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار ستاد مدیریت بحران,آموزش های ستاد مدیریت بحران
  • کد خبری : 126470
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب