جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/28
  • - تعداد بازدید: 350
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

6 گام موثر تغذیه ای در کنترل و پیشگیری از پوکی استخوان

استخوان‌ها در طول زندگی به عنوان بخشی از متابولیسم طبیعی، به طور مداوم در حال شکستن و بازسازی است. اگر متابولیسم استخوان نامتعادل شود، استخوان‌ها کم تراکم، ضعیف و شکننده می‌شود. در نتیجه، توده استخوانی کم یا پوکی استخوان رخ می‌دهد. برای حفظ سلامت استخوان‌ها، رژیم غذایی سالم با تاکید بر نکات زیر حائز اهمیت است.

  • مقدار کافی کلسیم در رژیم غذایی مصرف شود. منابع غنی از کلسیم عبارتند از:
  • محصولات لبنی مانند شیر، ماست، پنیر
  • سبزیجات برگ سبز
  • ماهی ها مانند ماهی کنسرو، ماهی قزل آلا و ساردین با استخوان
  • آجیل ها و مغز بادام
  • غذاهای غنی شده با کلسیم

 

  • ویتامین به اندازه کافی دریافت شود. راه های دریافت این ویتامین عبارتند از:
  • قرار گرفتن بدن در معرض آفتاب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دست کم برای دو بار در هفته
  • شیر غنی شده با ویتامین D
  • ماهی ها مانند ماهی سالمون، ماهی خال مخالی و ماهی تن
  • زرده تخم مرغ 

 

  • مقدار کافی پروتئین در رژیم غذایی مصرف شود؛ برای دریافت پروتئین، مواد غذایی زیر را به برنامه غذایی خود اضافه کنید:
  • گوشت
  • ماهی
  • تخم مرغ
  • محصولات لبنی
  • لوبیا، عدس و حبوبات
  • منابع غذایی فسفر را به مقدار کافی در برنامه غذایی روزانه و هفتگی خود بگنجانید:
  • غذاهای لبنی شامل شیر، پنیر و ماست
  • گوشت
  • غلات کامل
  • تخم مرغ
  • آجیل
  • ماهی
  • از مصرف کافئین و نوشیدنی‌های الکلی پرهیز شود.
  • فعالیت بدنی منظم و ورزش های مقاومتی انجام شود.

«زهرا میرزائی»، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهدای والفجر شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 111047
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب