6 راهکار ساده برای تشخیص سلامت ماهی
.
تشخیص سلامت ماهی، مهم
ترین اصل در هنگام خرید است که با روش های ساده ای می توان به این آگاهی دست یافت.
در ادامه با 6 روش ساده برای تشخیص سلامت ماهی آشنا می شویم.
1-
بوی
ماهی
ماهی
سالم و تازه بوی مطبوعی دارد؛ اگر از آب های شیرین صید شده باشد بوی گیاهان آبزی
آن منطقه را میدهد، اما ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک
و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد، بوی گندیدگی می دهد.
2-
حالت
فلسها و پولکها در ماهی
در
رابطه با ماهی های تازه، فلسها به طور کامل به بدن ماهی چسیبیده و به سختی جدا
میشود؛ در حالی که در ماهی های فاسد فلس ها برجسته بوده و به راحتی کنده میشود.
3-
شکل
بدن ماهی
بدن
ماهی های تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات است؛ در حالی که فشار با انگشت
روی بدن ماهی های فاسد، ایجاد فرورفتگی میکند. همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد بوده
و حالت چسبندگی دارد.
4-
چشمهای
ماهی
در
ماهیهای تازه علاوه بر اینکه چشمها شفاف و درخشان است، حالت محدب دارد؛ اما در
ماهیهای فاسد چشمها تیره و کدر است و کره چشم در حفره چشم فرو رفته است.
5-
سرپوش
گوشها
در
ماهیهای تازه سرپوش گوشها به طور تقریبا کامل چسبیده است و سطح داخلی آنها لکه
ندارد، اما در ماهیهای تازه این سرپوش ها تا حدودی جدا بوده و بر روی سطح داخلی
آن لکههای قهوه ای و قرمز رنگ دیده میشود.
6-
حالت
آبششها
در
ماهی های تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن است، اما در ماهی فاسد آبششها
مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارد./ ف.نوروزی فرد
«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده
تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه
علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
نظر دهید