12 گام تغذیه ای تا پیشگیری از سرطان
.
سرطان
(Cancer)، نوعی بیماری است که در آن برخی
از سلولهای بدن به طور غیرقابل کنترلی رشد میکنند و به سایر قسمتهای بدن نیز
گسترش مییابد. سرطان شامل انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی
آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
توصیه
های تغذیه ای
1.
روزانه
5 واحد یا بیشتر از انواع سبزی و میوه مصرف کنیم.
2.
مصرف
مقدار زیادی از غذاهای با فیبر بالا، مانند نان های سبوس دار، غلات و حبوبات
3.
با
افزایش فیبر در رژیم غذایی، مقدار مایعات بایستی به دست کم 8 لیوان در روز افزایش
یابد.
4.
ارجحیت
مصرف حبوبات و غلات کامل به غلات فرآوری شده (تصفیه شده) و قندهای ساده
5.
محدود
کردن مصرف گوشت قرمز به ویژه گوشت فرآوری شده و چرب
6.
مصرف
روغن جامد و سس های چرب ممنوع است.
7.
بهترین
روغن مصرفی زیتون و کانولا است.
8.
حفظ
وزن در محدوده استاندارد و تعادل کالری دریافتی با فعالیت بدنی
9.
فعالیت
بدنی متوسط تا شدید (دست کم 30 دقیقه در پنج روز از هفته)
10. نگهداری
مواد غذایی در یخچال در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد
11. از
مصرف قوطی های آسیب دیده، ورم کرده، زنگ زده یا تو رفته )به
صورت عمیق( پرهیز کنیم و اطمینان حاصل
کنیم که غذاهای بسته بندی شده به نحو مناسبی درزگیری شده است.
12. از
مصرف تخم مرغ های شکسته یا نگهداری شده در خارج از یخچال خودداری کنیم./ف.نوروزی
فرد
«راضیه حسینی»، کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی،
دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
نظر دهید