جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/11/05
  • - تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
10 توصیه تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به کرونا؛

در دوران کرونا پروتئین های کم چرب را جایگزین فست فودها کنیم

.

با توجه به همه گیری بیماری کووید-19، آگاهی و پیروی از 10 توصیه
تغذیه ای زیر، ضمن پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های غیرواگیر/مزمن، به تقویت
سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها کووید-19 کمک خواهد کرد:

 


1-              
 رعایت دو اصل مهم
رژیم غذایی یعنی:



تعادل (مصرف
مقادیر کافی از مواد غذایی موردنیاز برای حفظ و ارتقای سلامت)



تنوع (مصرف
انواع مواد خوراکی از 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و
فراورده‌های لبنی، گوشت و جانشین های آن اعم از حبوبات و تخم مرغ و نیز روغن ها و
چربی ها)



همچنین مصرف سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده در
برنامه غذایی روزانه



2-              
توجه به انرژی دریافتی از مواد غذایی و انرژی مصرفی در
فعالیت های فیزیکی، برای پیشگیری از ابتلا
به اضافه وزن و چاقی



3-              
مصرف روزانه­ دست کم 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و
یا سایر مایعات بدون شیرینی یا کم شیرین

 


4-              
دریافت روزانه­ منابع غذایی پروتئین کم چرب (با
تاکید بر ماهی و گوشت های سفید)، روی، آهن و سلنیم (شامل انواع گوشت قرمز،
مرغ، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، شیر و فراورده های لبنی، انواع سبزی های برگ سبز و
انواع مغزها)



5-              
دریافت روزانه­ منابع غذایی ویتامین C (شامل انواع
میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله انواع مرکبات، کیوی، پیاز خام، جوانه  غلات و حبوبات، سبزی های برگ سبز مانند سبزی
خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه­، شلغم)، ویتامین
A یا اشکال پیش
ساخته­ آن (از جمله انواع میوه ها و سبزی های زرد یا نارنجی رنگ شامل هویج، کدوحلوایی،
سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج و کاهو و زرده تخم مرغ)، ویتامین
E (موجود در
مغزها/آجیل و روغن ها)، ویتامین
D (شامل انواع
ماهی‌های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و ویتامین های گروه
B (شامل انواع
نان و غلات سبوس دار، حبوبات، سبزی ‌های برگ سبز، شیر و فرآورده های لبنی، انواع
گوشت‌ها، تخم مرغ و مغزها)



6-              
دریافت کافی اسیدهای چرب امگا-3 با مصرف دست کم 2
بار ماهی در هفته، گردو، روغن کانولا و دیگر منابع آن



7-              
دریافت مکمل غذایی ویتامین D (بسته به سن و
سطح سرمی آن) با تجویز پزشک یا کارشناس تغذیه مطابق با پروتکل کشوری مکمل یاری این
ویتامین



8-              
استفاده ار فراورده های غذایی پروبیوتیک شامل ماست
کم چرب پروبیوتیک، کفیر و پنیر کم چرب پروبیوتیک



9-              
پرهیز از مصرف قندهای ساده، غذاهای پرچرب، سرخ شده، شور یا
تهیه شده در بیرون از منزل



10-           
پرهیز از مصرف غذاهای خام یا نیم پز مانند تخم مرغ عسلی، استیک
و کباب هایی که مغر آن به طور کامل پخته نشده باشد.



«سیده مریم عبداله زاده» دکترای تخصصی علوم تغذیه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان خبر



 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار کرونا ویروس جدید
  • کد خبری : 36116
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب