جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/06/08
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به نقرس

.

نقرس نوعی بیماری است که با تجمع کریستال های اورات در مفصل
شست پا، مفاصل کوچک دست ها، وچ دست ها و آرنج ها، گرمی و درد مداوم و محدودیت حرکت
مفاصل و درد شدید شبانه همراه است.

 


درمان این بیماری در مرحله حاد، استراحت در بستر تا برطرف
شدن التهاب و درد و همچنین دارو درمانی از جمله تجویز داروهای ضد نقرس (مانند کلشی
سین و آلوپورینول)، تجویز داروهای مسکن ضد التهاب غیراستروئیدی و داروهای
کورتیکواستروئیدی است. اما با رعایت نکات تغذیه ای نیز می توان از تشدید این بیماری
پیشگیری کرد.



1-     
پرهیز از مصرف غذاهای سرشار از «پورین»: این غذاها سبب
تولید اسید اوریک بسیار زیادی در بدن می شود که تشدید بیماری را به همراه دارد.
اغلب غذاهایی مانند گوشت قرمز، غذاهای دریایی (ماهی و میگو)، احشای داخلی مانند
کله پاچه، مغز، جگر و ماکیان که منبع خوب پروتئین محسوب می شوند، از میزان پورین بالایی
برخوردار هستند.



2-     
محدود کردن مصرف غذاهایی که سطح متوسطی از پورین دارد، از
جمله مارچوبه، گل کلم، اسفناج، ریواس، لوبیاها، قارچ و عدس، همچنین این موارد در
زمان حملات نقرس باید به طور کامل حذف شود.



3-     
پرهیز از مصرف زیاد چربی ها، زیرا چربی زیاد مانع دفع اسید
اوریک می شود و سبب افزایش حملات و درد نقرس می شود.



4-     
محدود کردن مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن؛ همچنین توت فرنگی
و زرده تخم مرغ. این مواد سبب اسیدی شدن خون می شود که این عامل به تشکیل کریستال
های اورات کمک کرده و سبب افزایش حملات نقرس در گروهی از بیماران می شود.



5-     
روزانه مصرف دست کم لیوان آب بسیار مفید است.



6-     
محلول بسیار رقیق شده سرکه سیب یک محلول کمک کننده به این
بیماران است که بهتر است با تجویز پزشک مصرف شود.



7-     
اگر فرد مبتلا به نقرس دچار اضافه وزن و یا چاقی باشد، بهتر
است با نظر متخصص تغذیه به آرامی وزن خود را کاهش دهد، زیرا رژیم های سخت و شدید
می تواند سبب افزایش اسید اوریک در خون شود. البته چاقی به تنهایی نیز می تواند
سبب افزایش اسید اوریک خون شود.



به طور کلی خوب است بدانیم «ورزش» و «تغذیه صحیح» می تواند
از عوارض وخیم نقرس جلوگیری کند./ف.نوروزی فرد



«نسرین نسیمی»،
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز


  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 65787
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب