جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/11/05
  • - تعداد بازدید: 986
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
همگام با چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم؛

با نمک صورتی بیشتر آشنا شویم

شاید یکی از پرسش های عمومی در زمینه مصرف نمک، انتخاب سالم ترین نمک برای مصرف است نمک های صورتی یا بنفش، از جمله نمک های موجود در بازار است که در این مطلب، با ویژگی های آن بیشتر آشنا می شویم.

خوب است بدانیم «نمک صورتی هیمالیا» حاوی مقادیر اندکی آهن اکسید با ترکیب اصلی کلرید سدیم است. منابع اصلی این نمک در پنجاب کشور پاکستان است. طعمی سبک ‌تر از نمک معمولی و شیرین‌تر دارد و بیشتر در غذاهای سرخ‌کردنی و شست و شوی سبزی ها استفاده می‌شود.

ایجاد رنگ در نمک های آبی و بنفش نیز به دلیل وجود برخی از عناصر موجود در آن است. نمک هیمالیا حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و سایر مواد معدنی است، اما مقادیر آنها بسیار اندک بوده و در مقادیر معمول مصرفی این نمک، هیچ گونه اثرات مفیدی بر روی سلامتی ندارد.

در نظر داشته باشید عنصر اصلی همه نمک ها از رنگی تا سفید، سدیم است که سبب بروز بیماری های مختلف از جمله پر فشاری خون می شود.

نمک صورتی هیمالیا ممکن است به طور طبیعی حاوی مقداری ید باشد، اما مقدار ید آن نسبت به نمک یددار کمتر است. بنابراین، کسانی که کمبود ید دارند یا در معرض کمبود ید هستند، ممکن است در صورت استفاده از نمک صورتی به جای نمک خوراکی، دچار علایم کمبود ید شوند. از سوی دیگر هیچ مطالعه علمی که نشان دهد نمک هیمالیا در مقایسه با سایر نمک های رژیمی، دارای مزایای سلامتی منحصر به فرد است، وجود ندارد.

این نکته مهم را در نظر داشته باشیم که بهترین نوع نمک برای مصرف، نمک یددار تصفیه شده به مقدار محدود در رژیم غذایی روزانه است.

«فرناز باغبان»، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 93657
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب