در نشست شورای عالی غذا و تغذیه استان فارس تاکید شد؛
ضرورت شناسه دار شدن محصولات کشاورزی و تشدید نظارت در راستای کاهش باقیمانده سموم و آفت کش ها در محصولات کشاورزی
نشست شورای عالی غذا و تغذیه استان فارس با حضور استاندار فارس، رییس، معاون غذا و دارو و مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دستگاه ها و سازمان های اجرایی استان فارس، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، رییس دانشگاه در این نشست که امروز، نهم تیر برگزار شد، از همکاری سازمان ها و دستگاه های اجرایی استان با مجموعه سلامت در راستای ارتقا و تامین سلامت جامعه، قدردانی کرد.
دکتر «سید وحید حسینی» مشارکت دستگاه های اجرایی را موجب تامین حداکثری امنیت و سلامت جامعه دانست و افزود: کارشناسان مجموعه سلامت فارس، با هدف ارائه مواد غذایی سالم، به صورت مستمر بر سلامت مواد غذایی نظارت دارند که این امر به تضمین امنیت غذایی در جامعه منجر می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز کاهش میزان باقیمانده سموم و آفت کش ها و شناسه دار شدن محصولات خام کشاورزی و اجباری شدن فروش سموم و آفت کش ها تنها با نسخه نویسی الکترونیک را از مهم ترین دغدغه های مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در راستای سلامت و امنیت غذایی مردم استان دانست.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو شورای عالی غذا در استان فارس نیز در این نشست با تاکید بر اجرای برنامه عملیاتی طرح شناسه دار شدن محصولات خام کشاورزی در فارس، گزارشی از آخرین وضعیت اجرایی برنامه پایش باقیمانده سموم و آفت کش ها در محصولات خام کشاورزی در استان ارایه داد.
دکتر «سید محمد مظلومی» با اعلام اینکه تا کنون 10 درصد از مزارع و باغ های استان فارس شناسه دار شده و محصولات آنان دارای کد شناسه هستند، در این نشست مهم ترین اولویت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز را در زمینه همکاری با جهاد کشاورزی و شهرداری مطرح کرده و به بیان مسایل مرتبط با شناسه دار شدن محصولات کشاورزی استان پرداخت و یادآور شد: کشاورزان متخلفی که آفت کش ها را به صورت غیر علمی در باغات و مزارع استفاده می کنند، به مراجع قضایی معرفی می شوند.
در این نشست بر ضرورت آگاهی رسانی خطرات استفاده غیراصولی از ظروف یکبار مصرفی که به عنوان ظروف گیاهی در جامعه شناخته می شوند نیز تاکید شد؛ همچنین مقرر شد تا کارگروه ظروف و محصولات پلیمری با کاربرد غذایی شورای عالی غذا و تغذیه استان فارس، نقشه راه کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف در بسته بندی مواد غذایی را تدوین کند.
در این نشست مقرر شد تا آموزش کشاورزان استان در خصوص استفاده اصولی و علمی از سموم و آفت کش ها در مزارع و باغ ها و ارائه گواهینامه به آنان، توسط جهاد کشاورزی در دستور کار قرار گیرد.
همچنین در این نشست از پوستر «کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات» که دوم و سوم آبان سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می شود، رونمایی شد.
این نشست صبح امروز شنبه، نهم تیر 1403 در سالن جلسات شهید حاج قاسم سلیمانی استانداری فارس و با حضور دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی استان برگزار شد.
پایان خبر