سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/05/13
  • - تعداد بازدید: 90
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
پاسخ‌های علمی درست به باورهای تغذیه‌ای نادرست؛

آیا موادغذایی نفاخ در دوران شیردهی باید حذف شوند؟ پاسخ: خیر

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور رایج مبنی بر اینکه مادر شیرده نباید در دوران شیردهی از غذاهایی مانند گوشت، پیاز، حبوبات، برخی میوه‌ها، آب، آبگوشت و شیر، استفاده کند، عنوان کرد که حذف این گروه از مواد غذایی از رژیم روزانه مادران تنها در موارد خاص و پس از مشاهده علائم در نوزاد توصیه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف گوشت، پیاز، حبوبات، میوه، آب، آبگوشت و شیر در دوران شیردهی باعث نفخ و دل‌درد نوزاد می‌شود؟، مطرح کرد: برخی از نوزادان ممکن است نسبت به ترکیبات خاصی از رژیم غذایی مادر حساسیت نشان دهند. برای مثال، مصرف زیاد موادی مانند سیر، پیاز، حبوبات، کلم، شلغم یا میوه‌هایی مانند زردآلو، هلو، آلو و هندوانه می‌تواند در برخی موارد منجر به نفخ یا دردهای شکمی در شیرخوار شود. این واکنش‌ها فردی و گذرا بوده و برای همه نوزادان اتفاق نمی‌افتد.

بر همین اساس، توصیه می‌شود مادران شیرده تنها در صورتی که طی ۲۴ ساعت پس از مصرف ماده‌ای غذایی، متوجه بروز نفخ یا بی‌قراری در نوزاد شدند، مصرف آن ماده را محدود یا قطع کنند. در غیر این صورت، حذف گسترده مواد غذایی ضروری مانند گوشت، لبنیات، آبگوشت یا میوه‌ها توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است منجر به کمبودهای تغذیه‌ای در مادر و کاهش کیفیت شیر شود.

همچنین باورهایی مانند اینکه مصرف سیر و پیاز توسط مادر موجب گوش‌درد در نوزاد شیرخوار می‌شود، از نظر علمی تأیید نشده و نادرست هستند.

به طور کلی، تغذیه متعادل، متنوع و کامل در دوران شیردهی، نه تنها برای سلامت مادر بلکه برای رشد و تکامل بهینه نوزاد ضروری است. خانواده‌ها و مادران باید از باورهای نادرست تغذیه‌ای پرهیز کرده و در صورت نیاز به مشاوره، به متخصصان تغذیه و پزشکان مراجعه کنند.

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 129470
کلیدواژه
حبیب ا... یخاری
خبرنگار

حبیب ا... یخاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب