سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/11
  • - تعداد بازدید: 155
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر پیشگیری از بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

استقبال کنندگان از حجاج، نکات بهداشتی را رعایت کنند

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از استقبال‌کنندگان حجاج خواست، برای حفظ سلامتی و جلوگیری از انتشار بیماری، نکات بهداشتی را رعایت کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم‌ پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «مهدی نجات» اظهار کرد: از آنجا که برخی از بیماری‌های عفونی ممکن است تا چند روز در بدن انسان بدون علامت بماند، لازم است حجاج تا دو هفته پس از برگشت از سفر مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

او توصیه کرد که حجاج به ویژه افرادی که نشانه بیماری دارند، تا حد امکان ضمن خودداری از برگزاری مراسم به مدت دو هفته، در دیدار با اعضای خانواده از تماس‌ بسیار نزدیک و روبوسی پرهیز کنند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اجرای طرح گسترده مراقبت از بیماری‌های واگیر در میان زائران حج تمتع ۱۴۰۴ در زمان بازگشت به کشور افزود: در این طرح از تاریخ بیست و یکم خرداد تا هفتم تیر ۱۴۰۴،  ۷۵ هزار و ۴۸۱ نفر از زائران ورودی به کشور تحت پایش و مراقبت بهداشتی قرار گرفتند.

دکتر نجات عنوان کرد: با توجه به اینکه در این مراسم معنوی به دلیل تجمع افراد از کشورهای مختلف امکان شیوع انواع بیماری‌های عفونی وجود دارد، خطر ابتلای حجاج به بیماری و انتقال این عفونت‌ها و عوامل بیماری زا در هنگام بازگشت به کشور نیز وجود دارد.

او شایع ترین بیماری‌هایی که ممکن است حجاج به آنها مبتلا شوند را بیماری‌های حاد تنفسی عنوان کرد و افزود: از جمله این بیماری ها می‌توان به بیماری کووید 19، آنفلوآنزا و همچنین بیماری‌های گوارشی اشاره کرد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از زائران خواست که در صورت ابتلا به نشانه هایی چون تب، سرفه و گلودرد ضمن رعایت آداب تنفسی و استفاده از ماسک تا زمان بهبودی، از تماس نزدیک و مستقیم با دیگر افراد خودداری و در صورت تشدید علایم به پزشک مراجعه کنند.

دکتر نجات گفت: همچنین لازم است فرد در صورت ابتلا به نشانه های گوارشی، داشتن تب و دانه های پوستی و یا تب و خونریزی، ضمن خودداری از تماس مستقیم با سایر افراد، برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کند.

او از پایش مراقبتی حجاج از سوی مراقبان سلامت و بهورزان در سطح استان خبر داد و گفت : در این راستا مراقبان سلامت و بهورزان در شهرستان های استان فارس و شیراز به مدت دو هفته با برقراری تماس تلفنی با زائران، وضعیت سلامتی آنها را رصد می کنند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همچنین توصیه کرد که همراهان و استقبال کنندگان نیز از قربانی کردن دام برای حجاج در معابر عمومی خودداری و از مکان های مورد تایید دامپزشکی برای خرید دام و ذبح آن استفاده کنند.

دکتر نجات با اشاره به اینکه گوشت تازه لازم است به مدت ۲۴ ساعت قبل از تکه کردن و استفاده در یخچال باشد، افزود: جگر و سایر اعضای داخلی حیوان نیز لازم است به مدت ۴۸ ساعت در یخچال قرار بگیرد و توصیه می شود ذبح کنندگان در هنگام ذبح از چکمه، ماسک، شیلد و دستکش استفاده کنند.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 127357
مژگان رنجبر
خبرنگار

مژگان رنجبر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب