پاسخ علمی درست به باورهای تغذیهای نادرست؛
مصرف متعادل ماهی در بارداری مفید است، نه مضر
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این باور نادرست که تمام ماهیها دارای جیوه هستند و مصرف هر نوع ماهی در طول بارداری موجب سقط جنین میشود، اعلام کرد: مصرف متعادل ماهی در بارداری مفید است، نه مضر
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا و به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، غذاهای دریایی از قبیل ماهی منبع غنی از پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای سلامت مادر و رشد و تکامل سیستم ایمنی، مغز و چشم جنین ضروری میباشند، بنابراین مصرف دو بار در هفته ماهی در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین نقش بسزایی دارد.
اگرچه نگرانیهایی در مورد میزان زیاد جیوه در برخی ماهیهای بزرگ و شکارچی مانند کوسه، شمشیرماهی و تُن آلباکور وجود دارد، اما این موضوع نباید منجر به حذف کامل ماهی از رژیم غذایی زنان باردار شود. بلکه توصیه میشود مادران باردار از ماهیهای پرورشی و کمجیوه مانند ساردین، سالمون، قزلآلا، ماهی سفید و شاهماهی استفاده کنند.
همچنین خانمهایی که به دلیل حساسیت یا شرایط پزشکی خاص قادر به مصرف ماهی نیستند، بهتر است با مشورت پزشک و متخصص تغذیه از مکملهای امگا 3 بهرهمند شوند.
در نتیجه، مصرف متعادل و آگاهانهی ماهی در بارداری نهتنها بیخطر، بلکه برای رشد سالم جنین و سلامت مادر ضروری است. ممنوعیت کامل مصرف ماهی در دوران بارداری، پایه علمی ندارد.
پایان خبر
نظر دهید