برگزاری نخستین نشست هماهنگی استقرار نظام ارجاع در سطوح 3 گانه خدمات بهداشتی درمانی در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نخستین نشست هماهنگی استقرار نظام ارجاع در سطوح سه گانه خدمات بهداشتی درمانی مراکز دانشگاهی با حضور نمایندگان معاونت های مختلف دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی و درمانی معاونت درمان دانشگاه با بیان اینکه این نشست به منظور فراهم نمودن و به روز رسانی زیرساختها و نیازمندی های مورد نیاز برای اجرای کامل نظام ارجاع در سطوح یک ،دو و سه برگزار شده است، گفت: نظام ارجاع، به عنوان یک سازوکار کارآمد، میتواند ضمن آسان تر کردن دسترسی بیماران به خدمات تخصصی، از سردرگمی و اتلاف وقت آنان جلوگیری کند.
دکتر «فرشاد فلاحتی» با اشاره به اهمیت استقرار نظام ارجاع در ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی، بر ضرورت هماهنگی و همکاری بینبخشی در این زمینه تاکید کرد و افزود: نظام ارجاع با ایجاد یک فرآیند منظم و سازمانیافته برای هدایت بیماران در سطوح مختلف ارائه خدمات، مزایای متعددی را به همراه دارد که به طور مستقیم و غیرمستقیم به بهبود کیفیت مراقبتهای بهداشتی و درمانی منجر میشود.
دکتر فلاحتی اضافه کرد: نظام ارجاع با هدایت بیماران از سطوح اولیه به سطوح تخصصیتر، اطمینان حاصل میکند که افراد نیازمند، در زمان مناسب و با کمترین هزینه، به خدمات مورد نیاز خود دسترسی پیدا میکنند که این امر به ویژه برای افراد ساکن در مناطق دورافتاده و کمبرخوردار اهمیت بیشتری دارد.
مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی و درمانی معاونت درمان دانشگاه یادآور شد: نظام ارجاع با جلوگیری از مراجعه مستقیم بیماران به سطوح تخصصی، از ازدحام بیمورد در بیمارستانها و مراکز تخصصی جلوگیری کرده و امکان ارائه خدمات با کیفیت بالاتر به بیماران نیازمند را فراهم میکند.
او عنوان کرد: همچنین با ارجاع مناسب بیماران در فرایند نظام ارجاع، از انجام آزمایشها و مداخلات غیرضروری جلوگیری شده و منابع سیستم سلامت به طور بهینه مصرف میشوند.
دکتر فلاحتی از ارتقای سلامت جامعه از طریق پیشگیری و تشخیص زودهنگام به عنوان دیگر مزایای این طرح یاد کرد و ادامه داد: نظام ارجاع با تقویت نقش پزشکان عمومی و مراکز بهداشتی درمانی در ارائه خدمات اولیه، امکان شناسایی و درمان زودهنگام بیماریها را فراهم میکند که این امر به کاهش عوارض بیماریها و بهبود سلامت عمومی جامعه کمک میکند.
بهبود هماهنگی و یکپارچگی بین سطوح مختلف ارائه خدمات نیز از دیگر مزایای این طرح بود که دکتر فلاحتی در این باره گفت: نظام ارجاع با ایجاد یک ارتباط مستمر بین پزشکان عمومی و متخصص، امکان تبادل اطلاعات و تجربیات بین آنها را فراهم میکند که این امر به بهبود هماهنگی و یکپارچگی بین سطوح مختلف ارائه خدمات و ارائه مراقبتهای جامعتر به بیماران کمک میکند.
بررسی وضعیت موجود و شناسایی نقاط قوت و ضعف در زمینه ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی، تبیین الزامات فنی و زیرساختهای اطلاعاتی مورد نیاز برای تبادل الکترونیک اطلاعات بیماران، هماهنگی بین واحدهای مختلف دانشگاه و به روز رسانی نقشه ارجاع از سطح یک، دو و سه نظام های مراقبتی و درمانی از موارد مطرح شده در این نشست هم اندیشی بود.
در ادامه این نشست، نمایندگان معاونت های مختلف دانشگاه به بیان و تبادل نظر پیرامون چالشها و فرصتهای پیش روی استقرار نظام ارجاع در مراکز دانشگاهی پرداختند و راهکارهای عملی برای رفع موانع موجود را ارائه کردند.
پایان خبر
نظر دهید