معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد:
درخشش فارس در برنامه غربالگری بیماریهای متابولیک ارثی نوزادان، برای هفتمین سال متوالی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از موفقیت چشمگیر این دانشگاه در اجرای برنامه غربالگری نوزادان برای شناسایی بیماری فنیلکتونوری (PKU) و سایر بیماریهای متابولیک ارثی، با پوشش صددرصدی، برای هفتمین سال متوالی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «اورنگ ایلامی» این دستاورد را نتیجه همکاری هماهنگ بین مجموعه معاونت بهداشت، شبکههای بهداشتی درمانی، مراکز غربالگری و کلینیکهای تخصصی دانست و با اشاره به بازتاب این موفقیت در سطح ملی، از تقدیر دکتر «علیرضا رئیسی»، معاون بهداشت وزارت بهداشت از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: امروز دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از قطبهای علمی و اجرایی در حوزه پیشگیری از بیماریهای متابولیک شناخته میشود و همین مسئله نیز مورد توجه ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ر قرار گرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: از ابتدای اجرای این برنامه از سال ۱۳۸۳ تاکنون، با تلاش های مستمر، غربالگری نوزادان در استان فارس به پوشش ۱۰۰ درصدی رسیده است.
به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هماکنون سالانه بهطور میانگین بیش از ۵۴ هزار نوزاد در ۵۶ مرکز غربالگری زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با نمونهگیری چند قطره خون از کف پا مورد آزمایش برای ۲۳ بیماری متابولیک از جمله PKU قرار میگیرند.
دکتر ایلامی افزود: تاکنون در استان فارس 925 بیمار و 216 مورد مشکوک در برنامه غربالگری متابولیک شناسایی شده اند که از این تعداد 400 بیمار PKU تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
او با اشاره به حساسیت بالای بیماریهای متابولیک ارثی که اغلب در گروه بیماریهای صعبالعلاج دستهبندی میشوند، بر اهمیت تشخیص زودهنگام، درمان پیگیرانه، ارجاع به موقع و ارائه خدمات مشاوره ژنتیک تأکید کرد و گفت: مهمترین هدف این برنامه، نه تنها درمان، بلکه پیشگیری از درد و رنج در سالهای بعدی زندگی کودکان است؛ هدفی که تنها با همراهی جامعه، خانوادهها و تلاش کارشناسان و متخصصان دستیافتنی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به نقش حیاتی آزمایشگاههای منتخب و کلینیکهای تخصصی از جمله درمانگاه فوق تخصصی امام رضا(ع) و درمانگاه PKU در دالکی اشاره کرد و گفت: هماهنگی بین آزمایشگاه، کلینیک، شبکه و خانوادهها، رمزی است که دانشگاه علوم پزشکی شیراز را به این جایگاه رسانده؛ جایگاهی که در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مورد توجه و تحسین قرار گرفته است.
دکتر ایلامی ضمن تقدیر از همکاران حوزه بهداشت، اساتید، کارشناسان و اعضای تیم درمانی، ابراز امیدواری کرد که با گسترش این الگو در سایر استانها، گامهای موثرتری در مسیر پیشگیری، ارتقای سلامت کودکان و کاهش مرگ و میر نوزادان در سطح کشور برداشته شود.
پایان خبر
نظر دهید