آشنایی کارشناسان تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با آخرین شیوه های مدیریت تغذیه در بحران و بلایا
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت حمایت های تغذیه ای افراد تحت استرس، از برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت تغذیه در بحران و بلایا با حضور کارشناس مسوول بحران و امنیت غذایی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، «مریم مهارت» با اشاره به تعریف سازمان جهانی بهداشت در مورد بحران ها گفت: به پدیده های زیست محیطی ناگهانی که از چنان شدتی برخوردار است که عملکرد جامعه را مختل و کمک رسانی خارجی را طلب می کند یا باعث ایجاد نیاز مازاد بر ظرفیت پاسخ یک جامعه شود، بحران گفته می شود.
او با بیان اینکه کشور ما ایران نیز همواره در معرض حوادث مختلف از قبیل سیل، طوفان، زلزله و اپیدمی های گوناگون قرار داشته است؛ توجه به برنامه ریزی تغذیه ای برای تأمین آسایش و سلامت مردم در زمان وقوع بحران و بلایا را دارای اهمیت بسزایی دانست و افزود: شرایط بحرانی موجب بروز شرایط فیزیولوژیکی خاص و مختل شدن سلامت جسمی و روحی مانند سوء تغذیه پروتئین _ انرژی، بی خوابی و افسردگی، افت قند خون و بی اشتهایی ناشی از استرس می شود و آسیب پذیری افراد را افزایش می دهد.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت حمایت تغذیه ای افراد تحت استرس اظهار کرد: در همین راستا، ارزیابی وضعیت تغذیه بعد از بحران و با هدف یافتن مشکلات عمده مربوط به تغذیه در جمعیت تحت تأثیر انجام می شود و ضمن بررسی نتایج حاصل از ارزیابی اولیه، با توجه به وضعیت تغذیه پیش از بحران تفسیر و بر اساس آن، برای تأمین نیازهای تغذیه ای جمعیت برنامه ریزی می شود.
مهارت جلوگیری از سوء تغذیه را هدف اصلی مدیریت تغذیه در بحران و بلایا برشمرد و افزود: به منظور به روز رسانی و ارتقای دانش کارشناسان تغذیه در زمینه مدیریت تغذیه در بحران، کارگاه آموزشی «مدیریت تغذیه در بحران و بلایا» به صورت غیرحضوری، با حضور 111 کارشناس تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت و ستاد شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.
او ادامه داد: در این کارگاه آموزشی «فرزانه صادقی» کارشناس مسوول بحران و امنیت غذایی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، با حضور در شیراز، شرکت کنندگان را با آخرین شیوه نامه های تغذیه ای در مدیریت بحران آشنا کرد.
این دوره آموزشی با ارائه سرفصل هایی پیرامون انواع مخاطرات و طبقه بندی آنها، تأثیر بحران بر وضعیت تغذیه ای، چرخه مدیریت خطر بلایا، اهداف مدیریت تغذیه در بحران، گروه های هدف و مداخلات تغذیه ای آن ها، انواع ارزیابی تغذیه در بحران، روش های بررسی وضعیت تغذیه ای، انتخاب شاخص مناسب در ارزیابی ها، تجزیه و تحلیل داده ها و طراحی و اجرای اقدامات تغذیه ای و غیرتغذیه ای در بحران ها برگزار شد./ابوذر کشاورزی
پایان خبر
نظر دهید