سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/06/19
  • - تعداد بازدید: 50
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مصرف میوه و سبزی در جوانی، ضامن داشتن حافظه خوب در سالمندی

نتایج مطالعه ‌ای که به تازگی منتشر شده شواهد بیشتری مبنی بر نقش غذاها در حفظ سلامت مغز مطرح کرده است.

در این مطالعه بیش از ۲۷ هزار مرد با میانگین سنی ۵۱ سال شرکت کردند؛ شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه و سپس هر ۴ سال یک بار، پرسشنامه ‌ای را در مورد میزان مصرف انواع مختلف غذاها تکمیل کردند.

این مطالعه به مدت ۲۰ سال به طول انجامید؛ حداقل ۴ سال پیش از اتمام مطالعه و زمانی که میانگین سنی شرکت کنندگان به ۷۳ سال رسیده بود، میزان توانایی ‌های این افراد در زمینه حافظه و تفکر بررسی شد؛ شرکت کنندگان بر اساس میزان مصرف میوه و سبزی به ۵ گروه تقسیم شدند؛ بالاترین میزان مصرف برای کسانی بود که هر روز حدود ۶ واحد سبزی و ۳ واحد میوه مصرف می‌ کردند.

کمترین میزان مصرف نیز برای کسانی بود که روزانه به ترتیب ۲ واحد سبزی و نصف واحد میوه می ‌خوردند. (یک واحد میوه معادل یک لیوان میوه تازه و یا نصف لیوان آب میوه و یک واحد سبزی نیز معادل یک لیوان سبزیجات خام یا دو لیوان سبزیجات برگ دار است).

در افرادی که بیشترین میزان سبزی را مصرف می‌ کردند، احتمال کاهش قدرت تفکر ۳۴ درصد کمتر از کسانی بود که کمترین میزان سبزی را می ‌خوردند.

همچنین در مردانی که هر روز میوه بیشتری مصرف می‌ کردند، احتمال کاهش قدرت تفکر کمتر از مردانی بود که کمترین میزان میوه را مصرف می نمودند.

مصرف سبزیجات سبز، نارنجی و قرمز رنگ و همچنین مصرف میوه ‌هایی مانند انواع توت، به حفظ قدرت حافظه و تفکر در افراد سالمند کمک می‌ کند.

«زهره فیروزی» کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی ،دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 131900
مهدی  آذین فر
خبرنگار

مهدی آذین فر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب