مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خبر داد:
تدوین کتابچه راهکارهای ساده برای کاهش دورریز مواد غذایی در منزل
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در راستای اجرای قوانین و برنامه های اسناد بالادستی و برنامه هفتم توسعه، کتابچه راهکارهای ساده در جهت کاهش و کنترل دورریز موادغذایی در خانواده ها توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تدوین و منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از «وبدا» وزارت بهداشت، دکتر «احمد اسماعیل زاده» با اعلام این خبر، افزود: این کتابچه برای اولین بار در کشور با محتوای بسیار ساده و در عین حال کاربردی در دانشگاه های علوم پزشکی و سطح خانوار انتشار یافته است و امید است با فرهنگسازی و توسعه آگاهی درخصوص کاهش و کنترل دورریز موادغذایی گامی مهم در این مسیر برداریم.
دکتر اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: در سراسر جهان، تقریباً یک سوم از موادغذایی تولید شده برای مصارف انسانی از دست رفته یا دور ریخته میشود که معادل حجم کلی 1.3 میلیارد تن در سال است. این هدررفت نه تنها باعث اتلاف منابع طبیعی، آب و انرژی میشود، بلکه تاثیرات منفی زیادی بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی دارد، اگر این ضایعات در سطح خانوار باشد، سهم زیادی در مصرف بیمورد انرژی و انتشار گازهای گلخانهای دارد. بنابراین، کاهش هدررفت غذا یک مسئولیت مشترک است که نیازمند همکاری خانوادهها، دولتها و سازمانهاست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: با رعایت چند نکته ساده در برنامهریزی غذایی، خرید هوشمندانه و متناسب با نیاز موادغذایی، نگهداری صحیح و پخت به اندازه نیاز، مدیریت باقی مانده های غذایی و بازیافت و توزیع مجدد مواد غذایی باقی مانده، میتوانیم علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، اتلاف مواد غذایی را در سطح خانوار کاهش داده و در بلندمدت اثرات زیستمحیطی را کم کنیم.
وی با بیان اینکه هر فرد و خانواده نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و آیندهای پایدار دارد، افزود: با آگاهی و تلاش مشترک، میتوانیم گامی موثر در این مسیر برداریم.
دکتر اسماعیل زاده تاکید کرد: نظر به اهمیت دورریز موادغذایی در کشور، از سال جاری، از کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت کل کشور خواسته شده است تا آموزش های لازم به خانوارها در مورد راهکارهای کاهش ضایعات غذایی در منزل را مبتنی بر آنچه در این کتابچه آمده است، انجام دهند. به علاوه، این دفتر از سال 1404، مراسم مربوط به روز جهانی کاهش ضایعات غذایی را برگزار خواهد کرد تا این موضوع مهم در کشور برجسته شده و دستگاه های مختلف اقدامات خود را در این زمینه انجام دهند.
برای دسترسی به کتابچه راهکارهای ساده برای کاهش دورریز مواد غذایی در منزل اینجا کلیک کنید.
نظر دهید