در نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛
چرایی بیماریی ها و رفتار های پُرخطر اجتماعی در فارس بررسی شد
مسوول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از آغاز فعالیت طرح «دیبا» خبر داد و گفت: هدف اصلی این طرح، گرد هم آوردن بزرگان و صاحبنظران برجسته استان در حوزه بهداشت است تا با تبادل نظر و همفکری، بتوانیم راهکارهای عملی و نوینی برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان ارائه دهیم.
به گزارش روابط عمومی دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حمید مقامی» تاکید کرد: این طرح نه تنها به مسائل بهداشتی بلکه به موضوعات اجتماعی مرتبط نیز می پردازد و اساتید بالینی دانشگاه نیز در این فرآیند، مشارکت فعال خواهند داشت.
ضرورت بهرهگیری از خرد جمعی اساتید برای حل مسائل بهداشتی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با تاکید بر نقش کلیدی دفتر هماندیشی اساتید، از لزوم بررسی و ارائه راهکار برای مسائلی مانند سرخک، افزایش عفونتهای رفتارهای پرخطر و چالش های نظام آموزشی خبر داد.
دکتر «اورنگ ایلامی» با اشاره به اهمیت برگزاری ضیافت اندیشه اساتید و بهرهمندی از ظرفیت این مجموعه نیز گفت: افزایش نگرانکننده عفونتهای ناشی از رفتارهای پُرخطر در دهههای اخیر و همچنین ضرورت اطلاع رسانی از ازدواج به موقع و به هنگام یک راهکار پیشنهادی برای رهایی از این معضل است که ضروری دارد دفترهم اندیشی اساتید نسبت به این موضوع، چاره اندیشی کند.
دکتر ایلامی در ادامه خواستار بررسی دقیق علل این موضوع و تقویت نظام آموزشی شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تاثیر عوامل اجتماعی و اقتصادی و همچنین سبک زندگی در بروز بیماریها، به تجربه موفق انگلستان در کنترل سل و وضعیت بیماریهای انگلی در جوامع عشایری پرداخت و بیان داشت: ضروری است که نگرش اجتماعی به مسائل بهداشتی بیشتر اشاره شود و از سوی اساتید دانشگاه به این موضوع اشاره و راهکار ارائه شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه با یادآوری پیشگامی دانشگاه در طرح پزشکی خانواده شهری و لزوم همکاری دولت در این زمینه، خواستار بازنگری اقدامات گذشته در حوزه بهداشت از طریق دفتر هماندیشی اساتید شد و ادامه یک رویکرد اشتباه را موجب تحمیل هزینههای بیشتر دانست.
دکتر ایلامی از بررسی مسائل اجتماعی و اخلاقی مرتبط با طرح پزشک خانواده و ویروس HPV در دفتر هماندیشی اساتید خبر داد و افزود: برگزاری نشست تخصصی اساتید در هشتم خرداد سال جاری با موضوع عفونتهای ویروسی شایع که عامل بروز زگیل خواهد بود که ضروری است این موضوع در نشست هم اندیشی اساتید به بررسی گذاشته شود.
تمرکز دفتر هماندیشی بر مسائل مبتلا به دانشگاه و جامعه
دکتر «محمد حسین کاوه»، مسوول دفتر هماندیشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در تشریح رویکرد این دفتر گفت: برنامههای ما با محوریت مسائل و موضوعاتی که دانشگاه و به طور خاص معاونت بهداشتی با آنها دست و پنجه نرم میکنند، طراحی شده است و اساتید دانشگاه در این برنامهها نقش کلیدی ایفا کرده و با ارائه دیدگاهها و راهکارهای تخصصی خود، به حل این مشکلات کمک خواهند کرد.
کاوه با اشاره به اهمیت موضوعاتی نظیر جمعیت، فرزندآوری و موضوعات مرتبط با معاونت بهداشتی و جامعه، بر ضرورت تعامل بیشتر اساتید با دفاتر هماندیشی تاکید کرد و افزود: ارتباط نزدیکتر اساتید با این دفاتر، امکان بررسی عمیقتر و تخصصیتر مسائل را فراهم میسازد و به ارائه راهکارهای کارآمدتر برای رفع مشکلات منجر خواهد شد.
پایان خبر
نظر دهید