سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/08
  • - تعداد بازدید: 320
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مسوول برنامه عوامل زیان‌آور فیزیکی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

آلودگی صوتی، شایع‌ترین عامل زیان‌آور فیزیکی در محیط کار است

آلودگی صوتی یکی از مهم‌ترین چالش‌های محیط کار در عصر صنعتی امروز است که تأثیرات زیان‌باری بر سلامت جسمی و روانی شاغلان دارد؛ این معضل نه تنها سبب افت بهره‌وری و افزایش استرس در محیط کار می‌شود، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات جدی مانند کم‌شنوایی نیز باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، کارشناس مسوول برنامه عوامل زیان‌آور فیزیکی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به خطرات آلودگی صوتی برای سلامت شاغلان، اظهارکرد: آلودگی صوتی به عنوان یک معضل بهداشتی مهم در جهان صنعتی امروز مطرح است و افراد بسیاری در معرض پیامدهای ناشی از آن قرار دارند.

مهندس «صالح نصیری» با اشاره به اینکه صدا شایع‌ترین عامل زیان‌آور فیزیکی در محیط کار محسوب می‌شود، به بیان اثرات سوء آلودگی صوتی پرداخت و گفت: صدای بیش از حد نه تنها می‌تواند در ارتباطات و درک علائم هشداردهنده اختلال ایجاد کند و منجر به وقوع حوادث در محیط کار شود، بلکه موجب بروز بیماری‌های مختلفی از جمله افت شنوایی و سایر بیماری‌های مزمن برای سلامتی کارگران نیز می‌شود.

او افزود: آلودگی صوتی اثرات بالینی متعددی بر افراد دارد که شامل افزایش فشار خون، اختلال در خواب، اثرات روحی و روانی، بیماری‌های عصبی، قلبی و عروقی می‌شود.

مهندس نصیری با تأکید بر اهمیت حس شنوایی سالم در اکثر مشاغل گفت: در محیط کار، افراد نیاز دارند تا دستورات و علائم هشداردهنده را به خوبی بشنوند، از این رو داشتن حس شنوایی سالم جزء ارکان اصلی به شمار می‌رود.

او در خصوص اقدامات پیشگیرانه در کاهش این مشکل اظهار کرد: ارتقای سطح آگاهی متخصصان بهداشت حرفه‌ای با بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای علمی، یکی از اهداف گروه بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که در این زمینه اقدامات موثری از جمله توسعه برنامه حفاظت شنوایی شاغلان «Hcp» در حال انجام است.

مهندس نصیری هدف از این اقدامات پیشگیرانه را محافظت از شنوایی کارگران در معرض مواجهه با صدا و بررسی میزان اثربخشی فرآیندهای مداخله‌ای انجام گرفته در این زمینه برشمرد و بیان کرد: نتایج مطالعات نشان می‌دهد که اجرای برنامه‌های مؤثر برای حفاظت از شنوایی کارگران در محیط کار، مزایای بیشماری از جمله کاهش غیبت کارگران از کار را برای کارفرمایان به همراه دارد.

نرم‌افزار؛ HCP گامی نو در پیشگیری از افت شنوایی شغلی در فارس

مهندس نصیری، در ادامه از اجرای نرم‌افزار  «HCP» با هدف حفاظت از شنوایی شاغلان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: این برنامه مدون و نظام‌مند، در سطح پیشگیری از افت شنوایی شغلی متمرکز است و هدف نهایی آن، جلوگیری از تبدیل افت موقت شنوایی به افت دائم در کارگران است.

او با اشاره به اینکه کری شغلی، قابل پیشگیری است، توضیح داد: افراد ابتدا دچار افت موقت شنوایی می‌شوند و در صورت نبود حفاظت مناسب، پس از چند سال دچار افت دائم شنوایی می شوند که هدف اصلی گروه بهداشت حرفه‌ای معاونت بهداشت دانشگاه با اجرای این نرم افزار، شناسایی این افت موقت و انجام اقدامات اصلاحی لازم برای جلوگیری از پیشرفت آن است.

شناسایی و پایش هوشمند کارکنان در معرض خطر

او با معرفی توانایی های این نرم‌افزار هوشمند گفت: این نرم‌افزار جامع، با هدف شناسایی گروه‌های در معرض خطر کارکنان مواجه با صدای بیش از ۸۲ دسی‌بل در محیط کار و انجام مجموعه اقدامات پیشگیرانه، طراحی شده است؛ اطلاعات شاغلان در معرض خطر، از جمله مشخصات فردی و نتایج ادیومتری‌های پایه و دوره‌ای، در این سامانه ثبت می‌شود.

مهندس نصیری افزود: این نرم‌افزار به صورت خودکار، میانگین فرکانس‌های ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ را محاسبه می‌کند و در صورتی که اختلاف بین ادیومتری پایه و آخرین ادیومتری فرد بیش از ۱۰ دسی‌بل باشد، فرد به عنوان «مشکوک به افت شنوایی» شناسایی می‌شود.

او توضیح داد: این افراد پس از استراحت صوتی، مجدد ادیومتری می‌شوند و اگر در مرحله دوم نیز افت شنوایی تأیید شود، اقداماتی نظیر بررسی، اصلاح وسایل حفاظت فردی و در صورت لزوم، تغییر شغل به محیط‌های کم سر و صداتر برای آن‌ها انجام می‌شود.

۵۵۰ صنعت در استان فارس دارای کارشناس بهداشت حرفه‌ای هستند

کارشناس مسوول برنامه عوامل زیان‌آور فیزیکی معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به گستردگی برنامه حفاظت از شنوایی در سطح استان گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰ صنعت در استان فارس دارای کارشناس بهداشت حرفه‌ای هستند که سال گذشته، با تقسیم استان به هفت منطقه از تمامی کارشناسان و بازرسان مرکز بهداشت، کارشناسان بخش خصوصی، دولتی و پزشکان طب کار همان منطقه، برای آموزش استفاده از نرم‌افزار خفاظت از شنوایی «HCP» دعوت شد.

او یادآور شد: این نرم افزار نه تنها به شناسایی زودهنگام افت شنوایی کمک می‌کند، بلکه با اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه مانع از بروز ناشنوایی دائم در کارگران جلوگیری می شود.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 127092
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب