جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/02/18
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

5 کلید دستیابی به غذای سالم تر و ایمن تر

.

1- همیشه نظافت را رعایت کنیم:
پیش از تماس با مواد غذایی و در طول آماده سازی، دستان خود را بشوئیم.
پس از رفتن به توالت، دستان خود را بشوئیم.
تمام سطوح و تجهیزاتی که برای آماده سازی مواد غذایی به کار می رود را شست و شو و گندزدایی کنیم.
غذا و محوطه آشپزخانه را از حشرات، آفات و حیوانات خانگی حفظ کنیم.
 

2- غذاهای خام را از غذاهای پخته جدا کنیم:
گوشت قرمز، ماکیان و غذاهای دریایی خام را از سایر غذاها جدا کنیم.
در زمان کار کردن با مواد غذایی خام از ظروف و تجهیزات جداگانه مانند چاقو و تخته برش استفاده کنیم.
مواد غذایی را در ظروف نگهداری کنیم تا از تماس بین مواد غذایی آماده شده و مواد غذایی خام جلوگیری شود.

3- مواد غذایی را خوب بپزیم:
مواد غذایی به ویژه گوشت قرمز، ماکیان، غذاهای دریایی و تخم مرغ را به طور کامل بپزیم.
غذاهایی مانند سوپ و انواع خورشت را تا دمای جوش حرارت دهیم تا مطمئن شویم دمای آن به 70درجه سانتیگراد رسیده است.
در مورد گوشت قرمز و ماکیان، اطمینان یابید که رنگ عصاره آنها شفاف باشد و نه صورتی. ایده آل این است که از یک دماسنج استفاده کنیم.
غذاهای پخته را کامل گرم کنیم.

4- مواد غذایی را در دمای مناسب و سالم نگهداری کنیم:
غذای پخته را بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری نکنیم.
غذای پخته و فساد پذیر را بی درنگ در یخچال نگهداری کنیم، بهتر است دما کمتر از 5 درجه سانتیگراد باشد.
غذاهای پخته شده را تا زمان مصرف در دمای بیشتراز 60درجه سانتیگراد نگهداری کنیم.
از نگهداری غذا به مدت طولانی حتی درون یخچال پرهیز کنیم.
یخ زدایی مواد غذایی را در دمای اتاق انجام ندهیم.

5- همیشه از آب سالم و مواد خام سالم برای تهیه غذا استفاده کنیم:
از آب سالم استفاده کنیم و یا آن را به نحوی تیمار کنیم که سالم و پاکیزه شود.
غذای سالم و تازه را انتخاب کنیم.
از مواد غذایی که بر روی آنها فرایند ایمن سازی انجام گرفته مانند شیر پاستوریزه استفاده کنیم.
میوه¬ ها و سبزی ها را کامل و تمیز بشوئیم؛ به ویژه در مواردی که به صورت خام مصرف می شوند.
از مصرف مواد غذایی پس از گذشت تاریخ انقضای آنها خودداری کنیم./ف.نوروزی فرد

«الهام اشرفی» دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی) دانشکده تغذیه و علوم غذایی

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 41015
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب