جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/05/23
  • - تعداد بازدید: 408
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

4 گام تغذیه ای اساسی در پیشگیری از بروز سرطان

زمانی تصور می شد که رژیم های غذایی نقشی در مرگ های ناشی از سرطان ندارد. امروزه محققان ثابت کرده اند که رژیم های غذایی روزانه نقش بسیار مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان دارند.

تحقیقات نشان می دهد که حدود یک سوم سرطان هایی که در نهایت منجر به مرگ می شود با آنچه که می خوریم، ارتباط دارد. گرچه نمی توان بر محیط زندگی و عوامل به وجود آورنده سرطان پیروز شد، اما می توان با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی مناسب احتمال ابتلا به سرطان را به مقدار زیادی کاهش داد.

بین تغذیه و سرطان ارتباط پیچیده ای وجود دارد. غذایی که می خوریم به نوعی می تواند دارای مواد سرطان زا و بر عکس دارای مواد ضد سرطانی باشد. پر خوری در بعضی کشورهای پیشرفته در آشکار شدن انواع سرطان ها نقش دارد؛ در حالی که در کشورهای در حال پیشرفت‏ کمبودهای تغذیه ای  باعث‏ کم شدن ویتامین ها و مواد معدنی بدن می شود و در بروز سرطان نقش مهمی دارد. همچنین روش های نادرست نگهداری مواد، کیفیت غذای مصرفی مردم را به مقدار زیادی کاهش می دهد؛ به طوری که می تواند در به وجود آمدن سرطان نقش داشته باشد.

4 گام تغذیه ای

  1.     جلوگیری از چاقی و افزایش وزن

و چاقی با بسیاری از سرطان ها به ویژه سرطان های کیسه صفرا ، معده، روده بزرگ و سرطان سینه ارتباط داردهرچه میزان اضافه وزن در یک فرد بیشتر باشد خطر ابتلا به سرطان بیشتر است بنابراین بایستی وزن را در حد طبیعی نگه داشت.

  1.      کاهش مصرف چربی در برنامه غذایی

استفاده از غذاهای پر چرب می تواند باعث زیاد شدن چربی خون و آشکار شدن بعضی از سرطان ها مانند سرطان معده، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان پروستات شود. بنابراین باید از خوردن غذاهای سرخ شده و غذاهای با چربی بالا پرهیز کرد و به جای گوشت های پر چرب از گوشت های سفید مانند مرغ یا ماهی استفاده کرد.

  1.    افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها در برنامه غذایی 

سبزی های سبز تیره و یا زرد تیره دارای موادی است که در بدن به ویتامین تبدیل می شود و در پیشگیری از انواع سرطان نقش دارد. علاوه بر آن ویتامین C نیز در پیشگیری از سرطان ها موثر است که در سبزی ها و میوه ها به ویژه مرکبات موجود است.

  1.     افزایش مصرف میزان فیبر در برنامه غذایی

فیبر قسمتی از ساختمان سلول گیاهی است که دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نیست، ولی بهحرکت غذا در لوله گوارش و خارج کردن مواد زائد غذا در بدن و در نتیجه به حفظ سلامتی دستگاه گوارش کمک می کند. مصرف مواد غذایی فیبردار در کم کردن بسیاری از بیماری ها به ویژه سرطان موثر است. حبوبات، غلات کامل (سبوس دار) سبزی ها و میوه های تازه دارای‏ مقدار زیادی فیبر است./ف.نوروزی فرد

«زهرا مغدانی»، کارشناس ارشد گروه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 106491
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب