جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/11/19
  • - تعداد بازدید: 106
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

10 ماده غذایی مفید برای دندان ها

.

انواع مواد غذایی می تواند تاثیرات متفاوتی را بر دندان های
ما به همراه داشته باشد. با توجه به مواد موجود در مواد غذایی، استفاده از آن ها
می تواند سلامت دندان ما را بهبود بخشیده و یا آن را تهدید کند.

 


در ادامه با 10 ماده غذایی مفید برای دندان ها آشنا می
شویم:



1-    
چای سبز



چای سبز
حاوی «پلی‌فنل» به عنوان‌ یک آنتی‌اکسیدان گیاهی است که از آسیب دندان­ها و ایجاد
حفره‌ دهانی و بیماری­‌های لثه­‌ای پیشگیری می­‌کند. چای سبز برای رفع بوی بد دهان
نیز موثر است و از رشد باکتری­­های ایجدکننده ی بوی بد دهان، جلوگیری می­کند. چای
سبز، هم­چنین دارای مقداری فلوراید است که مانع از خراب شدن مینای دندان می­شود.



2-     شیر و ماست



شیر و ماست
بدون مواد شیرین­کننده، برای دندان مفید است. چرا که دارای اسیدیته­ پایینی بوده و
از تخریب تدریجی دندان که پوسیدگی نام دارد، پیشگیری می­‌کند. شیر، منبع غنی از
کلسیم است که حافظ سلامتی دندان است و همان­طور که می­‌دانیم، جزء اصلی و مهم
دندان و استخوان است.



3-     پنیر



پنیر با
کربوهیدرات پایین، کلسیم و فسفات بالا، فواید بسیاری برای دندان دارد. این ماده
غذایی،
PH  دهان
را متعادل می­‌کند و به حفظ و بازسازی مینای دندان کمک می­‌کند و با تولید بزاق،
باکتری­هایی که باعث ایجاد حفره دندانی و بیماری لثه می­شود را از بین می ‌برد.



4-     میوه‌ ها



میوه‌های
مختلف مانند سیب، توت­‌فرنگی‌، مرکبات و به ویژه  کیوی، حاوی مقادیر فراوانی ویتامین
C  است. این
ویتامین به منزله سیمانی است که دیواره سلول­ها را محکم نگه می­دارد و برای سلامتی
بافت لثه از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بدن به حد کافی این ویتامین را دریافت
نکند، طبق نظر محققان، شبکه کلاژن در لثه‌ سست شده و با مستعد شدن لثه­ها برای پذیرش
باکتری، موجب ابتلا به بیماری پریودنتال می شود.



5-    
سبزی ها

کدو حلوایی، هویج، سیب‌ زمینی و بروکلی مملو از ویتامین A بوده
و برای تشکیل مینای دندان وجود این ویتامین بسیار ضروری است. علاوه بر این، سبزی
ترد، لثه‌ها را تمیز کرده، باعث تحریک آن­‌ها نیز می­‌شود.



6-    
پیاز

پیاز دارای ترکیب ضد باکتری قوی، به نام گوگرد(سولفور) است. طبق
نظر محققان، بیشترین خاصیت پیاز، زمانی است که به صورت خام و پوست کنده استفاده
شود.



7-    
آب

با نوشیدن آب، کمک می­کنیم تا لثه­ها مرطوب بماند و مواد غذایی
که لای دندان‌ها گیر کرده و تجزیه شده‌ و در نهایت باعث بوی بد دهان شده است، شسته
شده و از بین برود.



8-    
کرفس

خوردن کرفس به دلیل بافت این سبزی و نیاز به زیاد جویده شدن، به
سلامت دندان­ها کمک می کند. کرفس موجب تولید بزاق بیشتری در دهان می­شود که این
سبب از بین رفتن باکتری­های بد دهان می­شود. همچنین کرفس موجب تمیز شدن فواصل بین
دندان­ها می­شود.



9-     دانه کنجد



دندان­های
سالم نتیجه مصرف نان سفید و دانه کنجد، به ویژه برای کودکان است. دانه کنجد مانع
از تشکیل پلاک­های دندانی شده و به ساخت عاج دندان کمک می­کند. دانه کنجد همچین به
دلیل اینکه سرشار از کلسیم است، به حفظ تراکم استخوان و دندان هم کمک شایانی می­کند.



10-    گوشت­های حیوانی



گوشت
گوساله، جوجه و کباب ترکی و تخم مرغ حاوی فسفر فراوان است. کلسیم با کمک ویتامین
D و فسفر
موجب تقویت استخوان­ها و دندان­های ما می­شود. این مواد معدنی با پیشگیری از
پوسیدگی دندان به سلامت دندان­های ما کمک می­کند.



«زهره فیروزی»،  کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده
تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز



 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 74128
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب