کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ به کمک مصرف نان سبوس دار
.
تحقیقات بسیاری نشان داده
است مصرف نان سبوس دار به پیشگیری و
درمان بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی، دیابت و بیماری
های قلبی عروقی کمک می کند، به گونه ای که مصرف نان های سبوس دار در مقایسه با نان
های سفید به آهستگی قندخون را بالا می برد و فرد دیرتر احساس گرسنگی می کند.
این عامل می تواند در پیشگیری از بروز چاقی و
به دنبال آن دیابت و بیماری های قلبی عروقی مؤثر باشد. مصرف نان سبوس دار موجب
افزایش حجم مدفوع و رانش مدفوع در طول روده کوچک و بزرگ می شود که این عوامل نقش
مهمی در مبارزه با یبوست و سرطان روده بزرگ دارند.
مصرف منابع غذایی فیبردار از جمله نان سبوس
دار بر کاهش چربی و کلسترول خون نیز تأثیر بسزایی دارد، به گونه ای که فیبرهای
غذائی نامحلول با اتصال به اسیدهای صفراوی یا چربی ها از جذب کلسترول و چربی غذائی
جلوگیری می کنند. نان سبوس دار منبع خوبی از ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B2 و نیاسین است که این ویتامین ها به عملکرد بهتر مغز کمک می کنند.
فیبرهای گیاهی به دو نوع
محلول و غیر محلول تقسیم می شوند و سبوس گندم، جزو فیبرهای نامحلول است که نانهای
سبوس دار نیز از آن تهیه می شود.
یبوست و سرطان روده بزرگ
نیز از جمله بیماری های شایع در جامعه است و مصرف منابع غذایی حاوی سبوس، به ویژه
نان سبوس دار میتواند از بروز این بیماری ها جلوگیری کند./105
«رضیه شناور»
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
پایان خبر
نظر دهید