چگونه موارد تقلب در مواد غذایی را بشناسیم؟
.
تقلب
در مواد غذایی به شکل های مختلفی مانند پنهان کردن کیفیت، جایگزین کردن و تغییر
مواد اصلی با مواد ارزانتر، فروختن مواد غذایی فاسد، تعویض بر چسب یا چسبانیدن بر
چسب عوضی صورت میپذیرد.
دسته تقسیم می شود:
تقلب
کم خطر: مانند افزودن نشاسته به ماست برای قوام بیشتر آن
تقلب
خطرناک: استفاده از رنگ سبز صنعتی برای زیبا ساختن خیارشور
از انواع
دیگر تقلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- فروش
یک ماده غذایی به جای ماده غذایی دیگر مانند پودر لوبیا سبز به جای پودر پسته
2-
مخلوط کردن یک ماده غذایی با مواد غذایی مشابه ارزان قیمت مثل اضافه کردن روغن
نباتی جامد به کره
3-
استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیرمجاز مانند رنگ های صنعتی
برای خوش رنگ کردن شیرینی ها
4- کم
و زیاد کردن ترکیبات یک ماده غذایی: گرفتن چربی شیر یا اضافه کردن آب به آن
5- رعایت
نکردن استاندارد یا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند کم بودن درصد چربی شیرهای
استریلیزه و هموژنیزه نسبت به میزانی که در فرمول ترکیبات آنها ثبت شده است.
6- فروش
و عرضه ماده غذایی فاسد یا عرضه ماده غذایی تاریخ گذشته
برای
جلوگیری از مصرف مواد غذایی تقلبی لازم است مواد غذایی موردنیاز خود را
در بسته بندی های مناسب و با برچسب خریداری کنیم. باید توجه شود که برچسب مواد
غذایی بسته بندی شده دارای نام و نشانی تولیدکننده، نام محصول، مواد تشکیل دهنده،
شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و وزن
خالص به زبان فارسی باشد. در مورد محصولات غذایی خارجی تنها آن دسته از مواد غذایی
خارجی که دارای برچسب فارسی و شماره مجوز واردات از وزارت بهداشت هستند را خریداری
کنیم./101
«الهام
باباعلی» کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان
خبر
نظر دهید