جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/05/06
  • - تعداد بازدید: 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چگونه موارد تقلب در مواد غذایی را بشناسیم؟

.

تقلب
در مواد غذایی به شکل های مختلفی مانند پنهان کردن کیفیت، جایگزین کردن و تغییر
مواد اصلی با مواد ارزانتر، فروختن مواد غذایی فاسد، تعویض بر چسب یا چسبانیدن بر
چسب عوضی صورت می‌پذیرد.


تقلب در مواد غذایی از لحاظ میزان خطر به دو
دسته تقسیم می شود:


تقلب
کم خطر: مانند افزودن نشاسته به ماست برای قوام بیشتر آن



تقلب
خطرناک: استفاده از رنگ سبز صنعتی برای زیبا ساختن خیارشور



از انواع
دیگر تقلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:



1- فروش
یک ماده غذایی به جای ماده غذایی دیگر مانند پودر لوبیا سبز به جای پودر پسته



2-
مخلوط کردن یک ماده غذایی با مواد غذایی مشابه ارزان قیمت مثل اضافه کردن روغن
نباتی جامد به کره



3-
استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیرمجاز مانند رنگ های صنعتی
برای خوش رنگ کردن شیرینی ها



4- کم
و زیاد کردن ترکیبات یک ماده غذایی: گرفتن چربی شیر یا اضافه کردن آب به آن



5- رعایت
نکردن استاندارد یا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند کم بودن درصد چربی شیرهای
استریلیزه و هموژنیزه نسبت به میزانی که در فرمول ترکیبات آنها ثبت شده است.



6- فروش
و عرضه ماده غذایی فاسد یا عرضه ماده غذایی تاریخ گذشته



برای
جلوگیری از مصرف مواد غذایی تقلبی لازم است مواد غذایی موردنیاز خود را
در بسته بندی های مناسب و با برچسب خریداری کنیم. باید توجه شود که برچسب مواد
غذایی بسته بندی شده دارای نام و نشانی تولیدکننده، نام محصول، مواد تشکیل دهنده،
شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و وزن
خالص به زبان فارسی باشد. در مورد محصولات غذایی خارجی تنها آن دسته از مواد غذایی
خارجی که دارای برچسب فارسی و شماره مجوز واردات از وزارت بهداشت هستند را خریداری
کنیم./101



«الهام
باباعلی» کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان
خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 26909
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب