جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/11/08
  • - تعداد بازدید: 74
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چگونه مصرف فیبر را در رژیم غذایی افزایش دهیم؟

.

فیبرهای غذایی به صورت طبیعی در گیاهان وجود دارند. این
ترکیبات غذایی در روده هضم و جذب نمی شوند، اما باعث تسهیل حرکات روده ای و دفع
آسان مواد زائد می شوند. حضور فیبر در روده بر سرعت و میزان جذب مواد مغذی اثر می
گذارد و منجر به کاهش قند خون و کلسترول خون می شود. 

همچنین
می تواند دانسیته کالری زایی مواد غذایی را کاهش دهد. از این رو افزایش مصرف
فیبرها برای پیشگیری از دیابت، چاقی، بیماری های قلبی عروقی و برخی از سرطان ها توصیه
می شود.



· سبزی ها را به صورت خام در کنار غذا یا به عنوان سالاد در برنامه
غذایی روزانه خود قرار دهیم.



· مقدار بیشتری از سبزی ها را به غذاهایی مانند انواع سوپ و
آش، دلمه ها، پلوهای حاوی حبوبات و سبزی، خورش های حاوی لوبیا سبز، کدو، بادمجان،
اسفناج یا کرفس اضافه کنیم.



· توصیه می شود در مصرف سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی
افراط نشود و میزان مصرف برحسب شرایط هر فرد متفاوت است.



· مصرف میوه های تازه را جایگزین آبمیوه کنیم.



· به جای مصرف میان وعده های شور و پرچرب و سرشار از مواد
قندی، توصیه می شود میوه و سبزی هایی مانند هویج، خیار، کلم بروکلی، گل کلم، کاهو
و همچنین غلات سبوس دار و آجیل و مغزهای کم نمک و بهداشتی مصرف شود.



· مصرف غلات سبوس دار مانند نان تهیه شده از آرد گندم کامل،
نان جو، برنج قهوه ای، سبوس غلات و بلغور را افزایش و مصرف نان سفید و برنج سفید
را کاهش دهیم.



· جوانه گندم و جوانه حبوبات را به سوپ، آش، سالاد و ماست
اضافه کنیم.



· مصرف حبوبات را به صورت خوراک لوبیا، عدسی، نخود گرم، باقلا
پخته و مخلوط با برنج در برنامه غذایی خود افزایش دهیم.



«زهرا
حسن زاده» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان
خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 36261
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب